Каракачанов: Ситуацията в Гълъбово е овладяна В Гълъбово има напрежение,

...
Каракачанов: Ситуацията в Гълъбово е овладяна В Гълъбово има напрежение,
Коментари Харесай

Каракачанов: Ситуацията в Гълъбово е овладяна

Каракачанов: Ситуацията в Гълъбово е овладяна В Гълъбово има напрежение, само че обстановката е овладяна, съобщи пред публицисти вицепремиерът по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той уточни като сериозен проблем назначението на ромски посредници, чиято задача е да оказват помощ за обществената и трудовата интеграция на ромското население. По думите на Каракачанов за посредници нормално се назначават локалните барони и макар, че получават заплащане, те не правят никаква работа.
 
Във връзка с тежкото ликвидиране в Русе, от Вътрешна македонска революционна организация още веднъж оферират в Наказателно-процесуалния кодекс да се върне текстът, който не позволява кратко правосъдно разследване при съзнателно причиняване на гибел, тежка телесна щета или когато причинителят е бил пийнал.

 
По мотив зародилото напрежение в Гълъбово вицепремиерът Красимир Каракачанов  съобщи, че обстановката е под надзор: " Полицията прави всичко по силите й. Напрежение има, то не е за първи път в тези райони. Крайно време е да обърнем политиката и да изхождаме от Конституцията, която подсигурява равни права на всички. Не може една част от жителите да имат или да считат, че имат повече права. Има един огромен проблем, който би трябвало да бъде упоменат. Така наречените посредници на тази общественост кои са - локалните барони. Тези посредници не правят никаква работа. Получават минимални пари от бюджета, те се назначават от кметовете, водят се посредници, само че те не правят никаква работа. Тарторите на сходни събития да правиш посредници, няма резултат. Все едно вълкът да пази стадото ".

 
За да се избегнат по-леки присъди при тежки закононарушения, каквото е убийството в Русе, от „ Обединени патриоти ” оферират кратко правосъдно разследване да не се позволява при съзнателно причиняване на гибел, тежка телесна щета или когато причинителят е бил пийнал: " България е унитарна страна, има етнически общности, само че правата на всички жители са равни. Ако изхождаме от това, то законът би трябвало да бъде идентичен за всички. Предложенията са няколко - още 2016 година бяхме предложили да върнем остарелия член в Наказателно-процесуален кодекс по тази съкратена следствена процедура, с цел да няма опция причинител на сходно грубо ликвидиране да получи по-мека присъда. Освен това, би трябвало да се стартира от учебно заведение. В България има цели обитаеми места, в които популацията не върви на учебно заведение, не работи, живее единствено от обществени помощи, част от тях се устоя и от обири на имущество на други хора. Къде е равенството на закона? И какъв е образецът? Има хора, които работят, учат, заплащат налози и най-после са подценени поради хора, които считат, че имат единствено права, не отговорности. Русенското ликвидиране, както и това във Велико Търново от преди две години, както и доста други, са показателни в това отношение ".

-->
 
Красимир Каракачанов взе присъединяване в церемонията пред Паметника на българския авиатор във връзка 106-та годишнина от първия военен полет и професионалния празник на Военновъздушни сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР