Каракачанов: Незаконното гето във Войводиново трябва да се премахнеНапрежението, породено

...
Каракачанов: Незаконното гето във Войводиново трябва да се премахнеНапрежението, породено
Коментари Харесай

Каракачанов: Незаконното гето във Войводиново трябва да се премахне

Каракачанов: Незаконното гето във Войводиново би трябвало да се отстрани
Напрежението, подбудено поради побоя, нанесен от двама роми над военнослужащ от Специалните сили точно на Богоявление, докара през днешния ден в пловдивското село Войводиново министъра на защитата Красимир Каракачанов, който дружно с шефа на ОДМВР в Пловдив ст. комисар Атанас Илков, бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на 68 бригада Специални сили и кмета на община Марица Димитър Иванов постановиха незабавни ограничения, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Те се показват в незабавните инспекции, които би трябвало да бъдат направени от община Марица, ОДМВР, РДНСК, Енергото и Пожарната в циганската махала на селото, откъдето са двамата нападатели. По думите на Каракачанов, на декар и половина там живеят 250 души, единствено стотина от тях са регистрирани на други адреси в селото, само че нито един няма на този имот, който е застроен напълно нелегално. Селото от нощес, когато протестиращите българи потеглиха към циганската махала с очевидната цел да търсят сметка и бяха спрени от полицията, е под защита, само че още нощес всички къщи са опразнени и на въпросния декар и половина има единствено няколко кучета. На първата къща към този момент е залепен протокол за унищожаване на противозаконната сграда, явно същото чака и останалите. След като се откри сигурно, че къщите са нелегално издигнати, те ще бъдат неотложно бутани, сподели още министърът. Той сподели още, че по думите на кмета Димитър Иванов, общината си е свършила работата, тъй като е предложила безплатно 17 имота за градеж на къщи на ромите, само че те не са подхванали нищо.

"Както те не търсят общината, когато вършат по една сюрия деца, да бъдат по този начин положителни, когато общината им е отделила нужните имоти да живеят като естествени хора, да поемат ангажимент за себе си и за своите семейства", сподели още той." Така, както го прави всеки един от вас и всеки български жител...Има една част от обществото, не знам за какво ги назовават роми, да няма римляни тук, която е тотално изтървана и не желае да се интегрира, не желае да работи, не желае да се преценява с ползите на другите хора, не почита живота, здравето, парцела им и прави каквото си желае. И това се дължи на обстоятелството, че тая част от популацията, по- огромната част от това циганско население живее в противозаконни гета, употребява нелегално ток, счита, че не са длъжни да се преценяват с никого, не желаят да работят, не учат и на процедура стават една маргинализирана общественост в обществото, която си живее по някакви свои правила на джунглата".

Преди да посетят селото, министър Каракачанов и ген. Явор Матеев са били в болничното заведение, с цел да видят потърпевшия. Той е ефрейтор с 12 годишен стаж, шпионин парашутист с голям брой награди. Когато го атакуват, двамата роми са пресекли пътя на колата им, той им е направил забележка, след което те се нахвърлят върху него, като го удрят в главата и замятат якето му върху нея. Следва нечовечен побой. Предстои интервенция на скулата на потърпевшия, чака се след 20 дни да се възвърне.

На въпроса къде ще отидат всичките тия 250 души през зимата, в случай че къщите бъдат съборени неотложно, министър Каракачанов отговори. "Вземете си ги у вас".

Кметът на община Марица Димитър Иванов изясни, че тези от тях, които имат някаква регистрация в селото, ще бъдат поети от обществените, които ще им обезпечат жилища в Столипиново.

Нападателите са арестувани незабавно след случая, въпреки и в друго обитаемо място, обект са на бързо полицейско разследване и им следва да застанат пред съда. Досега не са имали престъпни прояви. Според шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив ст. комисар Илков, криминогенната конюнктура в селото по принцип не е комплицирана, предходната година тук са станали 28 закононарушения, огромната част от които са разкрити.

Хората от Войводиново се канят и довечера да излязат на митинги. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР