Каракачанов намери пари за корупционната сделка за самолетите, а не

...
Каракачанов намери пари за корупционната сделка за самолетите, а не
Коментари Харесай

Марешки: Каракачанов намери 6 млрд. за корупционна сделка, но няма пари за здравето на пилотите

Каракачанов откри пари за корупционната договорка за самолетите, а не откри пари за здравето на водачите. Намери 6 мрд. за изтребителите, само че не откри няколко милиона за здравето водачите. Сега ще напълним джобовете на непознатите компании и непознатите пенсионери. Това съобщи водачът на ”Воля ” Веселин Марешки.
Заради такива корwпционни разходи няма пари за хвърчене на работещата техника. Вижте какво споделя ген. Иванов, че летят не на остарели самолети, а на сарнитарния най-малко. Той споделя, че тя действа при дефицит от финансиране, изясни той.

Кой в случай че не Каракачанов дава отговор за бюджета. Значи или не е обезпечил задоволително средства или ги е отклонил някъде. И тук сме изцяло съгласни с президента, че лобизмът убива и тези, които преследват користни ползи и обричат на гибел водачите, безапелационен бе зам.-председателят на Народното събрание Марешки.

Преди осем-девет месеца Каракачанов споделя, че имаме задоволително МиГ-29, които ще ни служат до 2030. Не съм склонен, че авиацията ще бъде приземена, в случай че не купим нови самолети, счита той.

Човек, който не е направил нищо за българските жители, имаше висок рейтинг. Сега социологията я няма никаква, иронизира Марешки социологически изследвания за военния министър и вицепремиер Каракачанов.

Без да разбирам нищо от военни покупко-продажби, ще ви кажа, че ще завоюва F-16. Интересуват ги единствено комисионните, ще ги приберат и това е. Обикновените водачи са срещу тази договорка. Това е на гол тумбак-чифте пищови. Трябва по-подходящ човек за военното министерство. Каракачанов не става за тази работа, сподели още той.

Той дефинира като цинизъм изявлението на военния министър отпреди няколко месеца, че имаме задоволително самолети МиГ-29 и ще правят работа до 2030 година все пак се купуват нови самолети. „ За цяла ескадрила трябват 3 милиарда лв., споделя той, а в този момент какво се случва, попита Марешки. Нинова също промени позицията си. Веднага след срещата й с американския дипломат. Питам се за тези 6-7 месеца какво се промени? “, сподели още водачът на " Воля " пред bTV.

„ С 8 или 16 самолета не може да се завоюва война, беше споделил Каракачанов, запитвам, за какво тогава ги харчим тези пари? Сега дроновете са шлагерът при модерното въоръжаване. Ние ще изхарчим 6 милиарда лв. за купчина остарели железа. Дори най-натовската коалиция у нас не си разреши да направи тази договорка. Самите военни са против договорката. Няма потребност от безсмислени извършения “, чуди се Веселин Марешки.

Според него Каракачанов не е незаместим. Затова той прикани да се откри по-подготвен човек за този пост. „ Ние го харесвахме преди 8 месеца. Не сме срещу корабите и самолетите, само че има цели, откакто се решат по-належащите проблеми, като опазването на здравето “, разясни политикът.

„ Не желаеме страната да се тласне в безпорядък. Ако има избори ние ще имаме по-висок % от предходния “, счита Марешки.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР