Каракачанов и Симеонов изключиха партията на Сидеров от коалицията Обединени

...
Каракачанов и Симеонов изключиха партията на Сидеров от коалицията Обединени
Коментари Харесай

ВМРО и НФСБ изключиха "Атака" от "Обединените патриоти"

Каракачанов и Симеонов изключиха партията на Сидеров от обединението " Обединени патриоти ",, а него - от парламентарната група.

© Георги Кожухаров " Атака " към този момент не е част от по-малкия сътрудник от ръководещата коалиция " Обединени патриоти ". На брифинг след съвещанието на политическия съвет на националистическото обединяване водачите на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, оповестиха, че " Атака " е изключена от обединението " Обединени патриоти ". Това е станало на съвещание, на което са участвали и останалите две обединения от обединението, които нямат депутати в Народното събрание - политическият съюз " Защита " и партия " Средна европейска класа ". Участвали са и депутатите от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

Трима депутати от " Атака " са изключени от парламентарната група на " Обединените патриоти ". Това са водачът на партията Волен Сидеров, заместникът му Десислав Чуколов и Павел Шопов. Мотивите за изключването им са " незадоволително присъединяване в работата на Народното събрание " за Сидеров и Чуколов, а Шопов е отхвърлен " за жестоко нарушаване на етичните правила ". В деловодството на Народното събрание към този момент е импортирано съобщение за изключването им от парламентарната група. " Останалите четирима депутати от " Атака " може да продължат да са депутати от " Обединените патриоти като гражданска квота, в случай че желаят да останат ", сподели пред " Капитал " Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Всяко нещо си има край

По време на брифинга Красимир Каракачанов съобщи, че повече от година обединението " Обединени патриоти " не работи. " Има непрекъснат бойкот. Персонални офанзиви против мен и Валери Симеонов. Всякакви граници бяха преминати освен политически, само че и човешки. Когато границата бъде премината, настава край. Всяко нещо има край. Явно Сидеров и другите не желаят да работят с нас и по тази причина им даваме опция да се развиват сами ", сподели той.

Решението за изключването на " Атака " от националистическото обединяване трябваше да бъде взето в сряда, когато трите партии се събраха на съвещание на съдружния съвет. То обаче беше провалено от Волен Сидеров, който малко след началото му предложения публицистите да участват на срещата. Това стана причина НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация да изоставен съвещанието, а на излизане Каракачанов се обърна към репортерите с думите: " Такава коалиция към този момент няма. Не го ли разбрахте? ". Преди две седмици Сидеров беше отхвърлен от председателския пост в парламентарната група на " Обединените патриоти ".

Сидеров няма потребен ход

И след проваленото заседнание на съдружния съвет в сряда, и след решението за изключване на " Атака " от " Обединените патриоти " Сидеров прикани премиера Бойко Борисов да вземе отношение по въпроса. " Опитът на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да нарушат салдото би трябвало да бъде париран в полза на салдото. Аз мога да си пазя интереса. Правил съм го през годините и съм оцелявал. Балансът е значим за всички, не за мен ", съобщи Сидеров пред " 24 часа " малко след изключването, намеквайки че това може да сътвори трус в ръководещата коалиция.

Истината е обаче, че Сидеров няма доста варианти за маневри. Той не може да изтегли назначенията на хора от квотата на " Атака " в изпълнителната власт, тъй като тя беше отдадена на концесия на Движение за права и свободи. Министърът на стопанската система Емил Караниколов, който е в държавното управление от " Атака " е непосредствен както до премиера Борисов, по този начин и до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Същото се отнася и за ръководителя на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов, който преди да заеме този пост беше препоръчан за зам.-финансов министър от националистическата групировка. Сидеров не може да заплаши и болшинството в Народното събрание, тъй като има общо седем депутати, които елементарно могат да бъдат сменени от единайсетте народни представители на " Воля ", които така и така съвсем постоянно поддържат ГЕРБ. Другият сътрудник зад кадър на на Борисов е Движение за права и свободи.

Според Каракачанов изключването на " Атака " от " Обединените патриоти " не значи бламиране на болшинството и на държавното управление. Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ няма да желаят преподписване на съглашението за взаимно ръководство с ГЕРБ. " Ако Волен Сидеров желае да подписва съглашение, може да си подпише с ГЕРБ ", сподели за " Капитал " Искрен Веселинов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР