Караганов, който все още е близък приятел на руския президент,

...
Караганов, който все още е близък приятел на руския президент,
Коментари Харесай

Бивш съветник на Путин пред ”Кориере дела сера”: Ако продължи ескалацията, ще бъдат поразени и цели в Европа

Караганов, който към момента е непосредствен другар на съветския президент, е безапелационен пред италианското издание, че се следило „ увеличение на неонацизма в Украйна, че тя ставала като Германия през 1936-37 година, и по тази причина войната била неизбежна.

„ Решихме да ударим преди още опасността да е станала още по-смъртноносна”, сподели Караганов, представен от 24 часа.

На въпрос по какъв начин може да се назова Украйна нацистка, откакто има президент евреин, Караганов дава отговор, че „ нацизмът не е единствено да бъдеш против евреите, а и „ превъзходство на една нация над друга, унижение на други нации”. Според съветския политически и боен специалист било неточност преди време допускането на страните от Централна и Източна Европа в НАТО, тъй като Русия тогава била бедна.

Караганов счита, че няма да има промяна на водачеството в Русия, тъй като „ водим война за прекарване против Запада, в която хората се сплотяват към водача. В Съединените щати никой не заплати за войната в Ирак, тъй че имаме подозрения за демокрацията”.

Бившият консултант на Владимир Путин приказва и за „ западна агресия в деяние, както и за русофобия, наподобяваща антисемитизма сред двете войни”. „ Станахме очевидци на визии и структурни проблеми в западните общества, по тази причина Кремъл реши да удари пръв. Между другото, тази военна интервенция ще бъде употребена за реновиране на съветското общество –ще стане по-войнствено настроено, изтласквайки вън от елита непатриотичните елементи”.

Дали войната цели да преобърне наличието на НАТО в Централна и Източна Европа,питат от изданието. „ Повечето от инструкциите за нас са нелегитимни и едностранни, заплашват Русия и Източна Европа. Алчността и нелепостта на американците и късогледството на европейците ни разкриха, че тези артисти не желаят обективен мир. Трябва да поправяме техните грешки”, уверен е Караганов.

За него демилитаризиране значи „ заличаване на украинските елементи, което става. Ако на Украйна се оказва помощ, това удължава мъката й”.

Руските войски се отдръпват от Киев, разяснява вестникът, на което Караганов отвръща с въпрос: „ А в случай че интервенцията по Киев цели да се разпилян украинските елементи от театъра на юг и югоизток? Изходът може би ще бъде нов контракт, може би със Зеленски към момента там. Ще докара до основаването на една страна, другарка на Русия, на юг и югоизток, и може би ще има две Украйни”.

Политологът признава, че Русия ще бъде по-зависима от Китай и че не го е боязън да стане негова пешка.

„ Ние ще спечелим, тъй като руснаците печелят постоянно. Но ще загубим доста, ще загубим хора, запаси, ще обеднеем. Готови сме да се жертваме, с цел да построим по-справедлива интернационална система. Искаме да изградим Крепост Русия,за да се защитим от хаоса, даже с риска да станем по-бедни. И хаосът може да залее Европа, в случай че тя не реагира въз основата на ползите си. Това, което прави сега, е самоубийствено”, добавя някогашният консултант на Путин.

Сергей Караганов оглавява съветския Съвет за външна и отбранителна политика. Той е и декан на Факултета за международна стопанска система и интернационална политика на московското Висше учебно заведение по стопанска система. В предишното Караганов е бил и непосредствен съдружник на Евгений Примаков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР