„Караджовата къща в Асеновград, която е архитектурен паметник на културата,

...
„Караджовата къща в Асеновград, която е архитектурен паметник на културата,
Коментари Харесай

Преобразяват до неузнаваемост „Караджовата къща”

„ Караджовата къща " в Асеновград, която е архитектурен монумент на културата, фрапантно трансформира образа си след главен ремонт. Старинният ѝ тип изцяло е опустошен. На мястото на едновремешното дворно пространство в този момент се строи актуален гараж.

Със мнение от 20.02.2019 година ведомството е съгласувало " виза за изследване и планиране на Технически капиталов план за реорганизация на жилищна постройка по достоверни данни и нови гараж и стопанска постройка ". Извършена е била и инспекция по документи, след подадения сигнал, като Министерството на културата е открило, че за осъществяваното строителство е налична планова документи, съгласувана със законовите правила и включително е планувано допълващо застрояване - гараж и стопанска постройка, написа actualno.com. Така излиза, че без значение, че мнението е да се извърши реорганизация, в действителност в това време постройката е била оповестена за рискова и в последна сметка е била съборена и издигната нова.

Според отговора от културното министерство окончателната оценка и решение, отчитащи сходството на плана с нормативните актове обаче е ангажимент на кмета на община Асеновград. И още - всички условия, свързани с реализацията, собствеността на засегнатите парцели и единодушие на заинтригуваните страни са в пълномощията на профилираната общинска администрация. В умозаключение, от Министерството на културата увериха, че на 11.11.19 година сигналът е изпратен до кмета на града за осъществяване на инспекция по подготвеност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР