Капсулата Дракон на частната американска компания Спейс Екс с астронавтите

...
Капсулата Дракон на частната американска компания Спейс Екс с астронавтите
Коментари Харесай

Капсулата „Дракон“ на „Спейс Екс“ се завърна успешно на Земята

Капсулата " Дракон " на частната американска компания " Спейс Екс " с астронавтите на НАСА Дъг Хърли и Боб Бенкен се приводни в Мексиканския залив , предадоха международните организации.

Успешното приводняване беше заключителният основен тест за това дали галактическият уред на И лон Мъск може да транспортира астронавти до и от орбита - героизъм, който никоя частна компания не е правила до момента. Това е първото приводняване от 45 години за астронавти от НАСА, отбелязва Асошиейтед прес.
 Спейс Екс НАСА Gulliver/Getty Images
Капсулата с форма на жълъд се приводни край крайбрежията на Флорида .

Американското Национално ръководство по аеронавтика и проучване на галактическото пространство (НАСА) предаваше онлайн заключителния стадий от полета на капсулата.



На височина към 5,5 километра се задействаха спирачните парашути на кораба, а след няколко минути - на височина към 2 километра, се отвориха и четирите съществени парашут а.

В 14.48 ч. локално време през вчерашния ден (21.48 бълг. вр.) капсулата " Дракон ", откакто се беше снижавала със скорост към 7,5 километра в час, се приводни.

" Добре пристигнали още веднъж на планетата Земя, благодарим, че летяхте на Спейс Екс ", обявиха от наземния надзор. " За нас беше същинска чест и привилегия ", отговори Хърли.

Повече от час след приводняването, астронавтите излязоха от капсулата, качена на борда на избавителен транспортен съд,и се насочиха за медицински проучвания.
 Спейс Екс НАСА Gulliver/Getty Images

 Спейс Екс НАСА Gulliver/Getty Images
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави екипажа на " Дракон ", два месеца откакто участва на излитането му към Международната галактическа станция, оповестиха Франс прес и ТАСС.

" Забележително е да забележим нашите астронавти от НАСА да се завръщат на Земята след двумесечна сполучлива задача. Благодаря на всички ", написа в Туитър Тръмп. " Астронавтите направиха първото приводняване от 45 години. Много впечатляващо! ", добави президентът.

Последният път, когато астронавти на НАСА кацнаха във вода беше на 24 юли 1975 година, в Тихия океан, след взаимна американско-съветска задача, известна като " Аполо-Союз ", напомня Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР