Капсулата Дракон на частната американска компания Спейс Екс с астронавтите

...
Капсулата Дракон на частната американска компания Спейс Екс с астронавтите
Коментари Харесай

Капсулата на “Спейс екс“ се завърна на земята

Капсулата " Дракон " на частната американска компания " Спейс Екс " с астронавтите на НАСА Дъг Хърли и Боб Бенкен се приводни в Мексиканския залив след 2 месеца на борда на Международната галактическа станция.

Този триумф е основният тест за това дали галактическият уред на Илон Мъск може да транспортира астронавти до и от орбита, отбелязва Асошиейтед прес.
Астронавтите бяха поздравени и от президента Доналд Тръмп, който написа, че те са направили първото за НАСА приводняване от 45 години и е доста впечатлен.



Това е първият случай, в който цялостна човешка задача в Космоса се обезпечава от частна компания. Капсулата " Драган " с Хърли и Бенкен на борда беше изстреляна от " Спейс екс " преди два месеца.

Снощи капсулата кацна на една от плануваните местоположения в Мексиканския залив. Астронавтите сега са обект на медицински прегледи.

НАСА разгласи, че оттук насетне сходни задачи до интернационалната галактическа станция ще се дават на частни компании, с цел да се спестят средства за огромните цели на организацията - човешки задачи до Луната и Марс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР