Капсула, превозваща американски, руски и италиански астронавти от Международната космическа

...
Капсула, превозваща американски, руски и италиански астронавти от Международната космическа
Коментари Харесай

Трима астронавти от МКС се завърнаха благополучно на Земята

Капсула, пренасяща американски, съветски и италиански астронавти от Международната галактическа станция (МКС), се приземиха в Казахстан по-рано през днешния ден. Това стана ясно от лъчение на малкия екран на американската държавна организация за галактически проучвания НАСА.

Руският галактически транспортен съд " Союз " върна на Земята американския астронавт Ранди Бресник от НАСА; Сергей Рязанский от съветската галактическа организация " Роскосмос " ; и италианецът Паоло Несполи от Европейската галактическа организация.

Капсулата се е приземила в покритата със сняг и брулена от мощни ветрове степ в централната казахстанска област Караганда в 10:37 часа българско време.

Усмихнатият Рязанский беше първият, който се появи от капсулата, подпомаган от спасители.

С приземяването на тримата екипажът, който се намира сега на МКС, се състои от единствено трима души. МКС е на стойност от към 100 милиарда $ и лети на към 400 км над повърхността на Земята.

На 17 декември американският астронавт Скот Тингъл, съветският космонавт Антон Шкаплеров и японецът Норишеге Канаи ще излетят от космодрума " Байконур ", който също се намира в Казахстан, с цел да се причислят към екипажа на МКС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР