Капш е част от подразделението Kapsch CarrierCom и работи в

...
Капш е част от подразделението Kapsch CarrierCom и работи в
Коментари Харесай

Едно от българските дружества на Kapsch ще има нов собственик

" Капш " е част от подразделението Kapsch CarrierCom и работи в региона на информационните и IT услуги

© Kapsch Още по тематиката
Кога ще проработи тол-системата и кого визира

Днес бе подписан договорът за построяването на плана, от който страната чака годишно да носи 1 милиарда лева в бюджета
15 яну 2018
Търгът за тол-системата е обжалван от два от отхвърлените претенденти

Регионалното министерство ще желае авансово осъществяване на контракта със спечелилия Kapsch
20 окт 2017
Тол-системата поевтиня с 50 млн. лева от ниската цена на австрийската Kapsch

Почти сигурният победител в държавната поръчка е компания с европейски опит и евтина оферта, въпреки надпреварата да беше проведено зле
4 окт 2017 Една от двете български компании на австрийската Kapsch, която завоюва търга за създаване на тол-системата, скоро ще има нов притежател. Става дума за " Капш ", която работи в региона на информационните и IT услуги. Участникът в тол-системата от българска страна е другото сдружение - " Капш телематик технолоджис България ".

Предстоящата смяна в собствеността е във връзка със договорка на групово равнище. Австрийската S&T възнамерява да придобие част от подразделението Kapsch CarrierCom, което включва дъщерните сдружения в седем страни, в това число България. За идната централизация е подадено съобщение до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Планирана договорка

Австрийската група S&T има желание да придобие независим надзор върху част от предприятието на Kapsch CarrierCom, което включва неговото бизнес поделение Carrier International, състоящо се от дъщерните сдружения в Беларус, България, Хърватия, Македония, Сърбия и Словения, както и австрийското поделение Carrier, излиза наяве от уведомлението до Комисия за защита на конкуренцията. Сделката планува S&T да придобие 100% от дяловете на тези сдружения. Очаква се интервенцията да окаже влияние върху пазарите на IT услуги, хардуер, програмен продукт и вградени системи. Комисията би трябвало да се произнесе дали концентрацията няма да наруши антимонополните закони.

Коя е Kapsch

Kapsch е основана в Австрия през 1892 година и сега има четири съществени бизнес подразделения - Kapsch TrafficCom, Kapsch CarrierCom, Kapsch BusinessCom и Kapsch PublicTransportCom, които надлежно оферират решения за трафик, превозвачи, предприятия и публичен превоз. Групата е изпълнявала планове в съвсем целия свят. В нея работят близо 7000 души, а приходите й за финансовата 2016/17 година са 1.1 милиарда евро.

В България Kapsch има две сдружения, като идната договорка визира " Капш " - част от подразделението Kapsch CarrierCom. То е записано през 2010 година и дава услуги в региона на осведомителните и информационните технологии. За 2017 година компанията регистрира 3.7 млн. лева доходи от продажби и 145 хиляди лева облага.

Другото българско сдружение е " Капш телематик технолоджис България ", което е основано 2009 година То е с предмет на активност доставка, въвеждане в употреба и ръководство на тол-системи. Едноличен притежател е Kapsch Trafficcom. В началото на тази година консорциумът " Капш трафик солюшънс ", включващ българското, полското, италианското и испанското поделение на компанията, подписа контракт за създаване на тол-системата в България на стойност 150 млн. лева

Купувачът

Австрийският покупател S&T, който работи в областта на систематичната интеграция и даването на IT решения главно в страните от Централна и Източна Европа, също има бизнес в България. През словашкото си сдружение групата е притежател на локалното " С & Т България ", което с изключение на с IT се занимава също с дистрибуция и сервиз на електроника, здравна техника и така нататък Компанията е основана през 1993 година и има четири търговски и сервизни центъра в страната - в София, Пловдив, Бургас и Варна.

Групата S&T е обществено сдружение, чиито акции се търгуват на борсата във Франкфурт. Има общо към 70 клона в 19 страни. Приходите й за 2017 година нарастват със 75% до 882 млн. евро, а EBITDA се удвоява до 68.1 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР