Капковидният модел Gamma е последната стъпка към серийното производство на

...
Капковидният модел Gamma е последната стъпка към серийното производство на
Коментари Харесай

Aptera показа триколесен автомобил със слънчеви батерии

Капковидният модел Gamma е последната стъпка към серийното произвеждане на триколесния електрически автомобил.

През 2021 година Aptera Motors приключи алфа тестването на своя модел и стартира подготовка за бета тестване на автомобила. В края на март тази година прототипите бяха тествани на пътя, а през август стартъпът показа интериорния дизайн на бъдещия електромобил. През идната година компанията възнамерява да стартира пълномащабно произвеждане на коли в нов цех в Калифорния.

Основната характерност на американската разработка са слънчеви панели, вградени в покрива, предния похлупак и даже таблото на автомобила. При идеални условия батериите зареждат акумулатора за 72 километра. Въпреки това колата не се зарежда по време на пътешестване, тъй че цифрите, оповестени от компанията, в действителност може да са разнообразни.

Според разработчиците в бъдеще прототипът ще може да изминава 1600 километра без презареждане: това ще бъде допустимо с помощта на аеродинамичния дизайн и леките композитни материали. Електрическият автомобил има извънредно опростена каросерия с коефициент на противодействие 0,13.

Интериорът...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР