Капитанката на националния ни волейболен отбор Елица Василева и нейният

...
Капитанката на националния ни волейболен отбор Елица Василева и нейният
Коментари Харесай

Супер Ели Василева с 19 точки, Скандичи с драматична загуба от Бусто Арсицио в ШЛ

Капитанката на националния ни волейболен тим Елица Василева и нейният Савино Дел Бене (Скандичи) позволиха първа загуба в Шампионската лига. Воденият от Масимо Барболини отбор отстъпи трагично на другия италиански тим - Унет И-Уърк (Бусто Арсицио), с в първия си мач от втория шампионат в Група А, игран нощес в зала " Палмберг Арена " в Шверин (Германия). Първи арбитър на срещата бе българинът Константин Йовчев.

Въпреки провалянето, Скандичи остава отпред във краткотрайното класиране с 9 точки след 3 победи и 1 загуби, с колкото са и домакините от Палмберг (Шверин), които нощес стартираха с сложна победа над полския Девелопрес СкайРес (Жешув) с 3:2, само че с 8 точки. Днес (3 февруари) от 21,00 часа българско време двата отбора излизат един против различен в пряк конфликт за първото място в групата и класиране за 1/4-финалите на ШЛ. Преди това от 18,00 часа пък ще играят Жешув и Бусто Арсицио.

Ели Василева изигра доста мощен мач за своя отбор и стана втора по ефикасност с 19 точки (1 ас, 64% успеваемост в офанзива и 57% положително посрещане).

Най-резултатна за Скандичи бе полякинята Магдалена Стисяк с 26 точки (3 аса и 40% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за триумф.

За отбора на Бусто Арсицио Камила Мингарди (4 блока и 39% успеваемост в атака) и канадката Алекса Грей (1 блок, 1 ас, 50% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане) осъществиха 19 и 18 точки за успеха.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР