Капитанката на женския национален отбор по волейбол – Елица Василева,

...
Капитанката на женския национален отбор по волейбол – Елица Василева,
Коментари Харесай

Две волейболни сърца в епицентъра на заразата

Капитанката на женския народен тим по волейбол – Елица Василева, е в епицентъра на пандемията от ковид - Италия. Българката играе в локалния " Игор Горгонзола " Новара. Градчето се намира в Северна Италия, единствено на 50 километра от Милано в най-засегнатата област Ломбардия. Самата тя има подозрения, че е изкарала ковид, защото преди три месеца с тима участваха на Световното клубно състезание в Китай, когато взривът на болестта стартира.
За Елица и приятеля – един от най-хубавите волейболисти в света, който също играе на Апенините – сърбинът Александър Атанасиевич, през днешния ден е 17-ти ден на цялостна изолираност.

" Излизаме доста рядко – единствено до супермаркета. Правим го на 2-3 може и 4 дни. Положението продължава да бъде съществено. Изпълняваме всичко, което са ни заръчали от клубовете и от страната тук, и се надяваме, че колкото повече в този момент сме затворени у дома и съблюдаваме разпоредбите, толкоз по-бързо ще сме всички дружно и ще водим естествен метод на живот ", споделя българската волейболистка

Василева и Атанасиевич са дружно от лятото на 2017 година Докато бе състезателка на съветския " Динамо " Казан, капитанката на " лъвиците " постоянно пътуваше до Италия, с цел да гледа онлайн Алекс с екипа на " Перуджа ".
След това българката продължи кариерата си в Италия, което разреши на двамата да бъдат по-често
дружно. Въпреки това двамата спортисти имат извънредно динамичен живот, раздробен сред тренировки и безкрайни пътувания за мачове.

За разлика от познатото всекидневие, в този момент волейболната двойка има време за всичко. По време на карантината, животът им, както и на множеството хора, се прекатурва на 180 градуса. Те се сблъскват с надалеч по-спокойно, само че и еднакво всекидневие. Въпреки това, двамата намират метод да се забавляват – поддържат форма със стекове минерална вода под домашна карантина. Разбира се, не не помнят и обичаната волейболна топка, която в този миг им липсва повече от всеки път.

Специално за bTV, двамата демонстрираха част от подготовката си в домашни условия.

" Всеки ден сменяме упражненията и гледаме да са разнообразни, с цел да се разнообразяваме. Планираме деня си авансово, тъй че да сме заети през целия ден и да имаме занимания, с цел да не ни е скучно. Тренираме при положение, че обновим сезоните, защото нямаме публична информация, какво ще се случи с шампионатите в Италия "

Волейболният шампионат в Италия беше спиран на три пъти, преди болестта да завладее цялата страна. Бъдещето на шампионата е неразбираемо, както и ориста на множеството шампионати по целия свят. Това разрешава на двойката да има повече време да опитва със своите благоприятни условия в… кухнята. Разбира се, всичко съобразено с хранителния режим, който би трябвало да съблюдават, с цел да са непрекъснато във форма.

Италия към този момент не е същата. Въпреки това волейболната двойка е сигурна, че това, което се случва на Апенините и по света, можем да го разгадаем всички дружно. Далеч от вкъщи, волейболистката похвали ограниченията, които са взети в България, сравнявайки ги със закъснелите на Апенините.

" Аз съм доста щастлива, че ограниченията, които се взеха в България, предотвратиха по-голямото разпространяване на болестта “, прибавя Ели.

Самата Елица с усмивка на разположение споделя: " Надявам напълно скоро да мога да се прибера свободно у дома и по този начин да можем всички да можем да сме по-свободни и щастливи дружно "

Изолацията за Елица и Александър продължава, както и за всички нас! Както на терена, по този начин и отвън него – волейболната двойка може да бъде образец, че обществената изолираност е значима в битката с ковид. Домашната карантина продължава, но… с усмивка на разположение и доста обич от две волейболни сърца в епицентъра на болестта!
btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР