Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини се изказа много ласкаво за

...
Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини се изказа много ласкаво за
Коментари Харесай

Киелини: Тоти можеше да спечели “Златната топка”, Оуен и Шевченко не бяха по-добри от него

Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини се изрече доста ласкаво за иконата на Рома Франческо Тоти. Според него някогашният нападател е могъл да завоюва “Златната топка”, като по нищо не е отстъпвал на призьорите Майкъл Оуен (2001) и Андрий Шевченко (2004).

“Играл съм с Тоти, само че съвсем постоянно сме били противници. Видях го в няколко мача с Италия преди Мондиал 2006, само че по-късно напусна националния тим. Франческо в действителност беше необикновен и е тъпо, че не го видяхме да играе на други огромни подиуми, само че е сантиментално това, че посвети целия си живот на Рома. Той завоюва доста по-малко, в сравнение с можеше. Той трябваше да бъде притежател на “Златната топка” и може би се лиши от този детайл на израстване, който идва от промяната на клуба. Въпреки това, всеки, който счита, че това решение е въз основата на комфорта, нищо не знае. Това беше избор, напълно подбуден от любовта.
Chiellini: “Totti should have won the Ballon d’Or, before the hegemony of the aliens [Messi & Ronaldo]. They gave it to players like Owen and Shevchenko, who are great, but certainly not more than Totti.” pic.twitter.com/STBrcYFv9C
— Milan Eye (@MilanEye) June 28, 2020 Тоти в действителност можеше да завоюва “Златната топка” преди хегемонията на “извънземните” Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Дадоха премията на играчи като Оуен и Шевченко, които са чудесни, само че несъмнено не са по-добри от Тоти. Той имаше очи на тила си и можеше да накара топката да се движи по метод, по който никой не би могъл да си показа. Виждал съм го да играе приказен футбол първо с избухливата си физика, а по-късно и с голямата си класа, въпреки и на по-бавно движение. По отношение на техника, темперамент и визия Тоти в действителност беше от международна класа, просто беше талант. Заедно с буйната креативност на Антонио Касано той образува едно от най-хубавите партньорства в историята на Рома, може би даже най-хубавото. Чиста поезия”, написа Киелини в автобиографията си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР