Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини е сигурен, че нямало да

...
Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини е сигурен, че нямало да
Коментари Харесай

Киелини: Старата гвардия нямаше да допусне Конте да си тръгне от Юве

Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини е сигурен, че нямало да се стигне до напускането на Антонио Конте като треньор на отбора, в случай че тогава " остарялата армия " - Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Киелини, не са били в по-дълга отмора след Мондиал 2014. Както е известно, експертът си подаде оставката през юли същата година едвам два дни след старта на предсезонната подготовка на " бианконерите ".

" Мисля, че Конте си потегли, тъй като " остарялата армия " не бяхме там. Ние бяхме в по-дълга отмора след Световното състезание в Бразилия, а той беше сърдит и под напрежение. Бяха нужни единствено няколко момента, с цел да прелее чашата. Антонио е " кибритлия ", само че съм уверен, че в случай че ние бяхме там, той щеше да остане. Поглеждайки обратно, той трябваше да си тръгне още през май, което щеше да е по-подходящ завършек на интервала му в Ювентус. Конте е една от легендите, само че той те изстисква до дъно. Той към този момент беше изкарал всичко от нас и доближи своя предел, също както Масимилиано Алегри предходната година.

Chiellini on Conte: “If that day we, the old guard, were there... he probably wouldn't have left Juventus like that. We were still on vacation after the World Cup in Brazil. That famous day a few drops were enough to overflow the jar” @Eurosport_IT pic.twitter.com/HZMiUFw12T
— Around Turin (@AroundTurin) May 17, 2020
Това беше по-скоро край за Конте, в сравнение с за Ювентус. Той реши да остане единствено поради любовта си към клуба, само че два месеца по-късно избухна, тъй като неговите основни играчи не бяха там, с цел да се намесят. Ако Лео, Андреа, Джиджи и аз бяхме там, ние нямаше да допуснем той да си тръгне. Нищо изключително не се случи. Нямаше спор, нито даже физическа кавга с президента Андреа Аниели, несъмнено, че не. Просто нещата завършват, както беше с Бепе Марота и Алегри ", написа Киелини в автобиографията си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР