Капитанът на ЦСКА и един от най-стабилните футболисти на „червените”

...
Капитанът на ЦСКА и един от най-стабилните футболисти на „червените”
Коментари Харесай

Бодуров: Не сме шампиони, защото това ни е нивото

Капитанът на ЦСКА и един от най-стабилните футболисти на „ червените” през сезон 2018/2019 – Николай Бодуров, беше доста сериозен след горчивия свършек на сезона в Първа лига. Победата с 1:0 над Ботев Пловдив в последния 36-и кръг се оказа незадоволителна за сбъдването на шампионските упоритости, които отборът съобщи преди началото на акцията.

Лидерът във краткотрайното класиране Лудогорец съумя да разгроми Черно море с 4:1 вкъщи и по този метод приключи на точка пред основния си съперник. Бодуров направи забавната равносметка, че през предходната акция ЦСКА завоюва повече точки (81 по отношение на сегашните 78) и тогава остана на цели 7 зад „ орлите”. Логиката на бранителя бе, че „ червените” би трябвало да търсят виновността най-вече у себе си.

„ Щом сме на една точка от купата, би трябвало да съжаляваме. Лошото е, че за поредна година не ни доближава нещо. Предимно точки, щом не сме шампиони”, разяснява 32-годишният Бодуров.

„ Аз имам още една година контракт с ЦСКА. На този стадий съм тук, не знам за какво моето бъдеще се разяснява. Оправям се, оправям се. Имах инфектиране, за началото на новия сезон ще бъда подготвен, уповавам се.”

„ Нито купа, нито купа имаме, значи извънредно несполучлив е сезонът. За тим като ЦСКА е недопустимо.”

А дали борбата за шампионската купа е минала в спортсменски звук? „ Надявам се да е било феърплей. Не желая да разясня, само че през днешния ден мач, който има решаваща роля за купата – Лудогорец-Черно море – Черно море са без 7 съществени играчи. Надявам се да имат основателна причина. Не желая да разясня повече.”

„ Защо изпуснахме всички „ бонуси”, които Лудогорец ни даде? Защото това ни е равнището. Трябва да се подобряваме. Трябва да спечелим всички мачове, с цел да станем първенци. Ще имаме потребност от повече победи, повече да вдигнем равнището, повече точки да събираме. Тази година изпуснахме много точки. И Лудогорец изпуснаха, само че щом не сме първи, не сме създали задоволително.”

„ Предната година мисля, че имахме повече точки, не помня. Тази година те не бяха толкоз безапелационни, само че отново са първенци. Като цяло в българския футбол би трябвало да се вдигне равнището, не приказваме единствено за водещите тимове. Трябва работа в школите, по-добри условия. Говорим си след това за ВАР-системи… Какви ВАР-системи? Докато ги създадем, другите ще играят на Марс сигурно”, съобщи Бодуров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР