Капитанът на отбора на Канада по фигурно пързаляне Скот Мойр

...
Капитанът на отбора на Канада по фигурно пързаляне Скот Мойр
Коментари Харесай

Скот Мойр: След Сочи ние си направихме изводи и осъзнахме, че сме подходили несериозно

Капитанът на тима на Канада по фигурно пързаляне Скот Мойр съобщи, че в отбора са си създали съответните заключения след второто място отборно на олимпийските игри в Сочи 2014. В ПьонгЧанг канадците завоюваха златото, побеждавайки Русия и Съединени американски щати. Същите три тима бяха в призовата тройка в Сочи, само че тогава купата завоюва Русия, пред Канада и Съединени американски щати. Отборната конкуренция във фигурното пързаляне дебютира в програмата на олимпийските игри в Сочи. Мойр добави, че най-важното е било неговите съотборници да се съсредоточат върху своето пързаляне поради мощната конкуренция на Русия и Съединени американски щати.

" Знаехме, че имаме съществени противници и в случай че допуснем неточности ще бъдем осъдени. Затова споделих на съотборниците си да дадат максимума. След Сочи си направихме нужните заключения и осъзнахме, че на предходната олимпиада сме подходили несериозно към отборния шампионат. Като канадци ние се раждаме на лед, тъй че за нас тази победа е толкоз значима, колкото и успеха шампионатите по кърлинг или хокей ", сподели Мойр, който е танцова двойка дружно с Теса Върчу. Канадската двойка е олимпийски първенец от Ванкувър 2010 година, вицешампион от Сочи 2014 и притежател на международната купа за 2017 година.
Teamwork makes the dream work. pic.twitter.com/BjdvvJ3e9m
— Scott Moir (@ScottMoir) February 12, 2018

" Искахме да спечелим тази купа след среброто в Сочи. Сега сме горди, тъй като в Сочи не бяхме щастливи от представянето си. Преди четири години ние даже не разговаряхме и това се усещаше. Но този път се подкрепяхме. В последните два дни бях непрестанно до Патрин Чън. Той беше доста сърдит след късата стратегия, а се показа ужасно във волната. Уверен съм, че той ще се показа чудесно в самостоятелната конкуренция ", добави 30-годишният Скот Мойр.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР