Капитанът на новака в родната efbet Лига – Царско село,

...
Капитанът на новака в родната efbet Лига – Царско село,
Коментари Харесай

Капитанът на Царско село: Най-добре сезонът да приключи при настоящото класиране

Капитанът на новака в родната efbet Лига – Царско село, Реян Даскалов, съобщи пред Gong.bg , че съгласно него шампионата няма по какъв начин да бъде рестартирано и е най-добре сезонът да приключи при актуалното класиране. Дефанзивният халф показа по какъв начин запълва свободното си време в паузата на шампионата и разяснява въпроса с намаляването на заплатите.

Здравей, кажи ми първо по какъв начин си? Как приемаш цялата обстановка с ковид и ситуацията, в което се намира светът сега?

- Чувствам се добре, макар създалата се обстановка. За страдание, животът на всеки човек се промени. Никой не може да поддържа метода си на живот, който е имал преди този момент, само че да се надяваме, че нещата ще се възвърнат колкото се може по-скоро към естествения си темп.

Къде си сега? Как минава твоето всекидневие по време на почивката в шампионата поради изключителното състояние?

- В комплекс „ Царско село “ съм, дружно с приятелката си. Опитваме се да създадем самоизолирането, колкото се може по-приятна. Гледам филми, чета книги - естествените неща за всеки.

Първоначално бяхте оповестили, че ще продължите подготвителния развой на групи, само че към този момент упражнявате самостоятелно. Как поддържаш форма в домашни условия?

- Правя разнообразни тренировки у дома, варирам, доколкото е допустимо. Натоварвам всички мускулни групи, упражнявам изцяло, само че обръщам повече внимание на салдото.

След 24 изиграни мача Царско село е с 22 точки и се намира на 11-а позиция. Ти си неизменима част от титулярния състав, по какъв начин оценяваш цялостното показване на отбора в първата му година в елита?

- Смятам, че се оправяме добре за момента. Винаги има какво да се желае, само че се вижда, че последните мачове, тези от началото на втория полусезон, тимът държи едно много положително равнище и се надявам при вероятно възобновяване на сезона този темп да се задържи.

Т.е. смяташ, че възможностите ви за оставане в efbet Лига са огромни?

- Да, безусловно. Имаме огромни шансове да играем в елита и идващия сезон. Надявам се това да се случи.

Смяташ ли, че можехте да се визиите и по-добре в някои срещи и да натрупате по-добър точков актив?

- Има мачове, в които можехме да вземем точки, само че шансът не беше на наша страна. Например, в мача с Дунав на „ Царско село “ загубихме с 1:2, а имахме три греди и още най-малко десетина положения. За страдание обаче, шансът не бе с нас.

Футболистите на към този момент няколко клуба от шампионата оповестиха, че ще подкрепят своите тимове, като се откажат от част от месечните си хонорари. Ти, като капитан на отбора, какво смяташ? Обмисляли ли сте подобен вид?

- Това е тематика, която към момента не сме обсъждали с момчетата. Ще бъде и мъчно, тъй като не всички са в комплекса. Но аз персонално считам, че е вярно всички футболисти да създадат сходен компромис към тима си, до момента в който сезонът е замразен.

Вече се разискват няколко разновидността по отношение на завършека на сезона, кой съгласно теб е най-подходящият? Трябва ли да бъде доиграно шампионата?

- Според мен е невероятно шампионата да бъде приключено в цялостния си тип. При състояние, че всеки от нас тренира самостоятелно, няма по какъв начин да бъдем даже на 50% от оптималната си форма. Смятам, че най-хубавият вид е сезонът да завърши при настоящето класиране, да се оправим с вируса и всичко да стартира изначало, тъй като в последна сметка здравето е най-важно.

От Ботев Враца излязоха с публична позиция по отношение на шампионата, в която оферират то да бъде прекъснато при актуалното класиране и от идната акция в efbet Лига да играят 16 тима на правилото на разменено посещение. Носят се клюки, че други тимове също поддържат предлагането. Каква е твоята позиция?

- Да, осведомен съм с предлагането. Смятам, че звучи много разумно и съм склонен с разновидността им за осъществяване на шампионата. Мисля, че 30 мача на година са добре, като се има поради, че има срещи и за Купата на България.

За край, какво е посланието ти към футболните почитатели в тези тежки времена?

- Бих призовал всеки човек да бъде виновен, да пази себе си, с цел да опази и околните си. Нека се вслушат в напътствията на управляващите, с цел да може да преминем допустимо най-бързо през сложната обстановка и да спечелим този мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР