Капитанът на националния отбор за Купа Дейвис Валентин Димов сподели

...
Капитанът на националния отбор за Купа Дейвис Валентин Димов сподели
Коментари Харесай

Валентин Димов: Отборният дух ще бъде ключът за победа в Нова Зеландия

Капитанът на националния тим за Купа Дейвис Валентин Димов показа първите си усещания от изтегления чоп за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 година Тегленето в централата на интернационалната федерация (ITF) в Лондон нощес отреди България да гостува против Нова Зеландия, като мачът би трябвало да се организира в интервала 3-5 февруари.

" Това е малко чужд противник за нас. Най-важното е да запазим това, което показахме в двата мача тази година - да бъдем единни. Отборният дух ще бъде ключът за победа в Нова Зеландия ", разяснява Димов пред уеб страницата на БФТ.

Това ще е първа среща за нашите тенисисти против новозеландците в историята на шампионата, заради което семейството беше несъмнено посредством спомагателен чоп. По традиция домакинът получава и правото да избере настилката, на която ще се играе дуелът.

" Мисля, че като цяло е един нелош чоп, като се изключи обстоятелството, че би трябвало да сме посетители - добави капитанът ни за Купа Дейвис. - По това време на годината там атмосферните условия се разграничават много от тези в България. Но момчетата ще би трябвало да се оправят. Ще се наложи да създадем една по-дълга подготовка. Или на място в Нова Зеландия, или в страна с сходни условия, с цел да може да се аклиматизираме по най-хубавия метод. Освен това би трябвало да забележим каква настилка ще изберат домакините, което към този момент е незнайно. Най-вероятно ще бъде на корав корт. "

Валентин Димов изрази вяра, че ще може да разчита на всички най-хубави български тенисисти, които ще открият идващия сезон на първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open в Мелбърн (16-29 януари). Гарантирано място в главната скица в Австралия има Григор Димитров, а в квалификациите с изключение на Димитър Кузманов късмет да вземат участие имат още Адриан Андреев и Александър Лазаров.

" Надявам се някои да се трансферират непосредствено от Австралия в Нова Зеландия. Предстоят диалози с всички момчета и се надявам да успеем да вземем всички най-хубави все още в тима за плейофите ", сподели капитанът
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР