Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава

...
Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава
Коментари Харесай

Купа Дейвис: Григор е извън състава и изпуска Олимпиадата; Лазаров се завръща

Капитанът на националния тим по тенис Валентин Димов разгласи състава за мача против Казахстан от Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис ". България ще бъде хазаин на срещата от международното отборно състезание за мъже на 16-17 септември в София. Двубоят ще се играе на клей на кортовете на Българския народен тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. Мачовете на 16 септември (събота) ще стартират в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа.

В българският отбор са включени Димитър Кузманов (№191 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№391), Пьотр Нестеров (№733), Александър Донски (№788) и Янаки Милев (№561). Първите четирима класираха тима ни в Световна група I, печелейки изрично с 3-1 победи като посетител на Нова Зеландия. За присъединяване като част от разширения състав на националния отбор е поканен и Илиян Радулов (№6 в международната класация за юноши).

Отборът ще се събере на лагер от 11 септември в БНТЦ. До 24 часа преди началото на срещата могат да бъдат направени две промени в състава.

За страдание, то Григор Димитров още веднъж няма да се включи в нашия тим, което е предстоящо предвид на тежките борби, които изигра първата ни ракета в Ню Йорк, както и неговите физически проблеми в хода на последните седмици. Най-добрият български тенисист е получил публична покана да се включи в отбора, само че мениджърът му Георгия Стоименов я е отклонил с претекстовете, че решението за безучастие е резултат от оценката на екипа на Григор, който е решил, че мачовете против Казахстан не биха били сполучлив вид за програмата на Григор, имайки поради, че той незабавно по-късно би трябвало да замине за Китай, където на 20 септември ще започва ATP 250 конкуренцията в Чънгду.

Така Димитров жертва възможностите си за присъединяване на Олимпиадата в Париж следващата година, тъй като измежду изискванията за приемане на квота от интернационалната федерация (ITF) е най-малко едно присъединяване в международното отборно състезание през някоя от предходните две години преди олимпиадата. Димитров не е играл в шампионата за Купа " Дейвис " от 2015 година, когато оказа помощ на България да завоюва 1/4-финала от група 2 на Евро-африканската зона против Люксембург с 5:0 като посетител.

Определено позитивните новини са свързани със завръщането на корта на Александър Лазаров, който се оперира през месец май и ще изиграе първия си мач от четири месеца насам. Алекс евентуално ще бъде в ролята на втора ракета, тъй като Адриан Андреев още веднъж няма да бъде част от селекцията и по този начин по всяка възможност точно Кузманов и Лазаров ще изнесат тежестта при дуелите на сингъл.

Капитанът на противника ни Юрий Шчукин ще може да разчита на всички най-хубави казахстански тенисисти. Първа ракета на отбора е Александър Бублик (№29 в света), втора е Тимофей Скатов (№125), а трета - Михаил Кукушкин (№246). В състава са още експертите на двойки Александър Недовесов (№46 в ранглистата при тандемите) и Андрей Голубьов (№66).

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР