Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов призна, че

...
Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов призна, че
Коментари Харесай

Капитанът Попов: Има облик в този отбор, трябва да сме по-нахални в атака

Капитанът на националния тим по футбол Ивелин Попов призна, че е получил персонална рецензия от селекционера Красимир Балъков след загубата 1:3 от Ирландия в другарски мач. Нападателят също по този начин удостовери, че поредицата от 9 срещи без победа за „ трикольорите” оказва своето отрицателно въздействие, само че към този момент съзира образ в тима.

Опитният футболист се съгласи, че Лигата на нациите действително е единственият ни късмет за класиране на Европейско състезание, като решително даде обещание, че България ще вземе победа до края на квалификациите за Евро 2020.

„ Да, Балъков в този момент ми сподели в съблекалнята, че всички, които сме влезнали в игра, не сме го създали както би трябвало. Трябва да си вадим поуките. 80 минути стояхме добре на терена, направихме каквото се изискваше. През второто полувреме имахме някои забавни обстановки. За наше злощастие в последните 10 минути допуснахме някои грешки”, разяснява Попов.

„ Лошото е, че без чиста обстановка допуснахме 7 гола. За Христо не съм склонен той да поема виновността. Ние сме тим, един екип. Това му е дебют, не трябва да е самокритичен към себе си. Няма такова нещо той да поеме виновността, всички сме отговорни.”

„ Колективът постоянно е бил добър тук – както сред нас, играчите, по този начин и сред треньорите и личния състав. Видя се, че сносно изнасяхме топката, само че при тази скица на игра има потребност от време всеки футболист да разбере какво се изисква от него. Не може да се получи за 3-4 дни. Има образ в този тим. Трябва в последната третина да сме по-нахални, по-ефективни и по-агресивни.”

„ 9 следващи мача без победа тежат. На нас също ни тежи. Говорим си по тази тематика. Понякога на обяд или на вечеря се чува единствено дрънкането на чиниите и на приборите. Когато има победи и положителни резултати, настроението и футболното самочувствие е напълно друго. Когато не печелиш, си леко вцепенен, пазиш резултата, стремиш се да не бъркаш. Ще дойдат и по-добри дни.”

„ Следим всички резултати. Лигата на нациите е един късмет, който сами сме завоювали. Ще си чакаме шанса и се надявам да изградим подобен жанр, всички да бъдат здрави, да играят в клубните си тимове, с цел да подвигаме равнището. Разговарях с Балъков и разбрах, че се приготвя взаимна работа на БФС и страната. Дано стартира да се прави и след време да си берем плодовете.”

„ Аз съм сигурен, че в оставащите мачове от квалификациите ще вземем победа. Когато играем у дома, играем по напълно друг метод. Може би би трябвало да сме по-агресивни и както към този момент споделих – по-нахални, по-креативни в предни позиции. Сигурен съм, че нещата ще се получат. Виждам се там, където ме вижда треньора. Аз няма да се окайвам. Важното е да излизам и да оказвам помощ на тима. За мен е чест да бъда народен състезател”, приключи Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР