Капитанът на националния отбор на Великобритания – Леон Смит, предупреди

...
Капитанът на националния отбор на Великобритания – Леон Смит, предупреди
Коментари Харесай

Леон Смит: Мъри трябва да заслужи мястото си в отбора за купа „Дейвис“


Капитанът на националния тим на Англия – Леон Смит, предизвести Анди Мъри, че няма да има никакви сантименти по отношение на избора на състав за тазгодишното издание на финалите за купа „Дейвис“. Макар да бе треньор на Мъри в интервала 1998-2004, Смит е безапелационен, че някогашният му ученик ще би трябвало да заслужи мястото си в състава по този начин, както всеки различен състезател.

Мъри към момента е най-голямото име в английския тенис, като през 2015 година бе с съществена заслуга за триумфа на своята страна в конкуренцията за купа „Дейвис“. Макар да се завърна по впечатляващ метод след интервенцията на бедрото и сега да е напълно покрай Топ 50 в ранглистата, носителят на три трофеи от Големия шлем нерядко бива сполетяван от контузии и това е една от аргументите някогашният му ментор да се колебае по отношение на присъединяване му в отборния шампионат.

„Проблемите не стартират сега, в който би трябвало да решиш кой тенисист в кой от мачовете да играе. Самият избор на състав е доста дълъг и сложен развой. Поддържам някакъв вид взаимоотношения с всеки един от играчите. С Анди се познаваме от доста години и имаме дълга обща история, само че моята работа е да бъда справедлив и да върша всичко належащо, с цел да имаме допустимо максимален късмет да спечелим трофея. Ще селектирам играчите напълно въз основа на спортните им достижения. Моментната форма, настилката за идните дуели, предишни мачове против съответните съперници, физическо и здравословно положение – всичко това са фактори, които ще взема предвид“ – разяснява Смит пред Eurosport.

„Както обаче постоянно се споделя в треньорските среди, това са приятни проблеми – да разполагаш с голям брой качествени играчи както на сингъл, по този начин и на двойки. Анди е невероятна персона и съумя да накара хората да повярват, че всичко е допустимо. Не приказвам само за извоюваните от него титли, защото той се занимава с голям брой чудесни начинания отвън корта. Точно такава атмосфера желая да царува в нашия лагер“ – добави шотландецът.

„Това, което Анди реализира, бе от голямо значение за английския тенис. Сега всички знаем, че атмосферата в тима ще бъде отлична, без значение дали на корта ще бъде Мъри или да вземем за пример Камерън Нори, който също има шотландско родословие. В същото време Дан Еванс се показа чудесно в последните няколко издания на шампионата, Джо Солсбъри е №1 на двойки, а триумфите на Джейми Мъри и Нийл Скупски приказват сами за себе си. Който и да попадне в състава, почитателите ще видят тенис от най-висока класа“- приключи Смит.

Британците ще изиграят мачовете си от груповата фаза в Глазгоу, като в техния поток са още отборите на Съединени американски щати, Казахстан и Нидерландия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР