Капитанът на националния отбор Кирил Десподов стана шампион на Гърция,

...
Капитанът на националния отбор Кирил Десподов стана шампион на Гърция,
Коментари Харесай

Да, ПАОК и Десподов успяха!

Капитанът на националния тим Кирил Десподов стана първенец на Гърция, откакто неговият ПАОК взе дербито на Солун против Арис с 2:1 като в последния кръг на шампионата. “Двуглавите орли ” се нуждаеха от наложителен триумф или неточност на другия кандидат за трофея - досегашния първенец АЕК, който домакинстваше на Ламия.

Второто не се случи след безапелационен триумф с 3:0 за атиняните и успеха на българина и компания се оказа изискване " сине ква нон " за огромната цел на отбора. Макар и мъчно ПАОК съумя да се добере до триумфа и ликува с голямата наслада. Родното крило стартира мача като запаса, само че се появи в игра в 64-ата минута.

Така с 80 точки в актива си ПАОК печели за четвърти път в историята си купата на страната. Предишните огромни триумфи бяха през 1976, 1985 и 2019 година. АЕК остава с две по-малко - 78 и съжалява за изпуснатия късмет да дублира трофея от предходната година. Десподов пък може да се каже, че става първенец на две страни за една година, откакто стартира сезона за родния отличник Лудогорец и има четири мача и два гола за " орлите ".

ПАОК поведе в резултата в 30-ата минута с гол на Брандон Томас, който получи пас от Андрия Живкович в наказателното поле. В началото на втората част обаче Лорен Морон изравни за Арис със страховит гол от воле.

В 62-ата минута Тайсон още веднъж изведе гостите напред с мощен шут от границата на наказателното поле. 15 минути преди края на срещата ПАОК остана с човек по-малко, защото Йанис Михалидис получи червен картон. Въпреки това гостите съумяха да удържат натиска на противника и ликуваха след последния съдийски сигнал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР