Капитанът на националния отбор Ивелин Попов ще изиграе своя мач

...
Капитанът на националния отбор Ивелин Попов ще изиграе своя мач
Коментари Харесай

Попето изравнява Садъков и Златко Янков днес, гони постижение на Сираков

Капитанът на националния тим Ивелин Попов ще изиграе своя мач номер 79 за България. С това той ще се изравни с две от огромните митове в нашия футбол - Аян Садъков и Златко Янков.

Дори и да изиграе цялостен мач в Осло, Попето ще е с по-малко минути и от двамата, тъй че действително ще е 12-ти, само че пък на процедура ще допре Топ 10. А еднолично ще се качи в десетката в идващия дуел от Лигата на нациите. Следващата легенда, която е наред да бъде изпреварена от Ивелин, ще бъде Наско Сираков. Иконата на Левски е девети във безконечната класация с 82 мача.

Попов е много близо и до Топ 10 при голмайсторите на България. За момента той е с 16 попадения, колкото имат още величия като Тодор Диев и Красимир Балъков. Пред тях са Асен Панчев с 18, Георги Аспарухов, Динко Дерменджиев и Мартин Петров с по 19. На десетото място с тъкмо 20 попадения пък е именитото дясно крило Димитър Миланов - Пижо.

 Снимка 376913
Източник:

Попето към момента не се е разписал в Лигата на нациите. В формален мач последното му попадение беше преди близо две години - на 13 ноември 2016 година. Тогава спечелихме с 1:0 против Беларус в европейска подготовка. Ако включим и контролите, последното попадение на Попов беше в инспекцията с Казахстан на 26 март тази година, когато спечелихме с 2:1. Както е видно до края на европейските квалификации през 2019-а, той може да се изкачи доста съществено нагоре както при листата с участията, по този начин и в тази на головете.

Ивелин дебютира за България в контролата с Уелс в Бургас на 22 август 2007 година, а първия си гол означи година и половина по-късно - на 11 февруари 2009-а в приятелския мач с Швейцария в Женева, който приключи 1:1.

 България излиза против Норвегия за победа и опазване на първото място
България излиза против Норвегия за победа и опазване на първото място

Ивелин Попов ще влезе в ролята на таран
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР