Капитанът на националния отбор Ивелин Попов получи персонални критики от

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов получи персонални критики от ...

Капитанът Попов го отнесе за загубата от Ирландия.


Капитанът на националния отбор Ивелин Попов получи персонални критики от селекционера Красимир Балъков след загубата с 1:3 от Ирландия в контрола, въпреки че той вкара от дузпа гола за България. Попов влезе на почивката, но освен това попадение не изпъкна с нещо особено. Заради това той бе привикан на личен разговор с Балъков.

Треньорът обаче счете конското за недостатъчно и изказа публично забележките си към капитана: "Не съм доволен от влизането на Ивелин Попов... Трябва да бъде още по-голям професионалист и той го знае", заяви Балъков. Но не пропусна да изкаже недоволството си и от останалите резерви, които не показали достатъчно агресия и енергия и им трябвало повече време да влязат в ритъма на мача в сравнение с ирландските резерви. 

Това Балъков отдаде на недостатъчния професионализъм на играчите ни. "Видях голяма разлика, особено след първото полувреме, между нас и ирландците. И това бяха смените. Отново българският манталитет изигра огромна роля. Когато сменяш футболисти, ги сменяш, за да вдигнеш нивото и енергията на отбора, а при нас не се получи. В последните 10 минути отново направихме такива грешки, които мисля, че са на базата на манталитета ни. Играчите трябва да си поемат критиката от мен и да коригират тези неща, защото това е психология и подготовка - професионализъм. Преди да влезе един човек, трябва да е готов на 100%. Нещата се случват в тънкостите", заяви Балъков, за когото това бе четвърта загуба в четвъртия му мач на поста. Така той постави антирекорд за старт сред треньорите на националния ни тим.

Балъков поиска да намалеят и индивидуалните грешки. А решаващите ги направи дебютантът на вратата Христо Иванов, който пое вината си. "Второто полувреме ми тръгна криво... Допуснах грешка рано, която доведе до първия гол. После опитах с много желание да компенсирам и това доведе до още една... Не бягам от отговорност. Зле прецених топката при центрирането", заяви вратарят на "Етър". Така и не стана ясно защо при търсена перспектива за този отбор именно 37-годишният футболист на "Етър" бе титуляр, а Мартин Луков (26 г.) не влезе дори като резерва.

С обявяването на състава си Балъков обяви и че поема отговорност с повикването на Николай Бодуров, който не е играл от над месец заради наказание от "ЦСКА-София". Но не се разбра в какво се изразява тази отговорност. Вместо това селекционерът прехвърли вината на клуба и обясни: "Аз мога да говоря с ръководствата, но не знам какъв ефект ще има. Това са отношения в клуба, там нямам никаква намеса. Ще съм много доволен, ако няма подобни случаи, за да мога да използвам повече подготвени футболисти."

Ивелин Попов пък призна за разговора с Балъков, но не задълба върху слабото си представяне, а обясни, че безобразната игра се дължала на недостатъчното време за вникване в новата схема на игра. "Трябва в последната третина да сме по-нахални, по-ефективни и по-агресивни... Девет поредни мача без победа тежат. На нас също ни тежи. Понякога на обяд или на вечеря се чува само дрънкането на чиниите и на приборите", допълни футболистът на "Ростов".

Източник: segabg.com