Капитанът на националния отбор Ивелин Попов обяви, че утре ще

...
Капитанът на националния отбор Ивелин Попов обяви, че утре ще
Коментари Харесай

Мачът с Чехия ще бъде последният за Ивелин Попов в националния отбор на България

Капитанът на националния тим Ивелин Попов разгласи, че на следващия ден ще изиграе последния си мач за България.

Попето разкри новината на конференцията преди последната ни подготовка за Евро 2020 - против Чехия.

" Надявам се на следващия ден да играя, защото в този момент разгласявам пред вас, че това ще бъде последният ми мач в националния тим. Класирахме се за плейофите за Евро 2020, значи сме съумели да създадем нещо.

Аз давам път на младите. Аз съм на 32 години и моя път съм го извървял. Бил е много бодлив, само че съм го минал. За нищо не скърбя. Така съм го почувствал и по тази причина по този начин ще направя. Ще се съсредоточвам в клубния си тим и ще бъда най-големият почитател на националния тим.

Не съм пропуснал лагер 12 години. При мен няма тука ме боли, там ме боли и да не пристигам на лагери. Дано и след мен има такива. С моето отдръпване напрежението ще спадне и момчетата ще покажат същинското си лице. Обмислях това решение след мача с Англия, само че чаках да минат дуелите и тимът да е на бараж. Един мъж би трябвало да си държи на думата, тъй че няма да се отметна от думите си ", сподели Попов.

Попов дебютира в европейските клубни шампионати против Страсбург. Капитан е на юношеския и младежкия народен тим, като е предпочетен от съотборниците си пред Валери Божинов и Николай Михайлов след гласоподаване.

През сезон 2009/10 с тима на Литекс става първенец на България, а в анкета извършена от " Асоциацията на българските футболисти " е определен за Футболист на футболистите. На 17 септември 2010 година в контролата против Сърбия влиза в историята като най-младия капитан на националния тим в неговата история.

В последния ден от летния трансферен прозорец на 2010 минава чартърен за 1 година в Газиантепспор с алтернатива за закупуване за 3 години. Сумата която ще бъде заплатена на Литекс (Ловеч) за интервала чартърен е 500 000 евро. На 14 декември 2010 година Ивелин Попов подписва контракт за 5 години с турския клуб. Бившият му тим, Литекс, получава за него 2 милиона евро. Дебютира на 13 септември 2010 против Галатасарай. Сезонът за Попов не е доста сполучлив, като за 28 мача вкарва едвам 2 попадения.

На 25 август 2012 година Попов минава в съветския Кубан. На 26 октомври същата година вкарва първия си гол за Кубан. Попов съумява да измести Маркос Пицели от титулярното място и оказва помощ за възхода на Кубан, като през сезон 2012 - 13 тимът не позволява нито една загуба в шампионата. Полузащитникът попада няколко пъти в тима на кръга в Русия. През лятото на 2013 година сериозен интерес към футболиста демонстрират от Астън Вила, само че управлението на съветския клуб отхвърля да договаря. В началото на юни 2015 година минава в съветския Спартак (Москва). Понастоящем е играч на Ростов. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР