Капитанът на националния отбор и на ЦСКА Петър Занев е

...
Капитанът на националния отбор и на ЦСКА Петър Занев е
Коментари Харесай

Капитанът на националния отбор с възпаление на белите дробове

Капитанът на националния тим и на ЦСКА Петър Занев е получил затруднения от ковид. Той даде позитивна проба за COVID-19 сред двата мача на България против Ейре (1:1) и Уелс (0:1) при започване на месеца. В дните преди този момент Занев се е оплаквал от заболяване, само че пробите му за ковид са били негативни.

Сега 34-годишният бранител е дал негативна проба, само че не може да възобнови тренировки поради получените затруднения. Оказва се, че футболистът е с инфектиране на белите дробове. Направената фотография е посочила леке в дихателните му органи.

„ Коронавирусът мина, обаче имам леки последствия от него и не преставам да се церя вкъщи. Пробата ми е негативна, на 12-ия ден пристигнаха от РЗИ и ми я взеха. Имам затруднения – някакво петънце на белите дробове и начален стадии на бронхопневмония от пет дни “, разяснява Занев пред „ Тема Спорт “.

„ Направих скенер на десетия ден и се видя, че имам инфектиране. Пия антибиотици, инхалации върша. Много неприятен интервал се получи – първо грип, след това ковид и в този момент затрудненията. Постоянно се слушам с персоналния си доктор, с доктор Бисер Бочев подкрепям връзка, с медицинския щаб на ЦСКА също “, добави капитанът на „ алените “.

„ Имам уверението на лекарите, че не е нещо ужасно, въпросът е да се вземат ограничения. Сега е нужен цялостен покой – отмора, антибиотици, лекуване. Мога да дам персонален съвет на боледуващите от ковид, че сред седмия и десетия ден би трябвало да се направи скенер на белите дробове, с цел да се види дали има някакви възпалителни процеси в организма. Превантивно или с цел да се вземат някакви съответни ограничения в точния момент “, призна опитният защитник.

„ Липсват ми тренировките, само че в такава обстановка човек би трябвало да потърпи. Най-важното е в идните 4-5 дни това инфектиране да изчезне и малко по малко да се завърна. Но не върша платове, виждам ден за ден “, приключи Петър Занев.

В същото време стана ясно, че при другият състезател на ЦСКА с позитивна проба за COVID-19 – нападателят Ахмед Ахмедов, болестта е протекло без съществени признаци и се чака той да се включи пълноценно в заниманията на „ алените “ от идната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР