Капитанът на Манчестър юнайтед Уейн Рууни е много близо до

...
Капитанът на Манчестър юнайтед Уейн Рууни е много близо до
Коментари Харесай

Рууни е много близо до завръщане в "Евертън"

Капитанът на " Манчестър юнайтед " Уейн Рууни е доста покрай завръщане в родния си клуб " Евертън ", твърдият медиите в Англия. Нападателят не е бил включен в предсезонното турне на " алените дяволи " и се чака до края на седмицата да подпише с " карамелите " като свободен сътрудник.

Рууни има контракт с " Юнайтед " до лятото на 2019 година, само че още през предишния сезон беше ясно, че не влиза в сметките на мениджъра Жозе Моуриньо. Клубът е податлив да го пусне без трансферна сума, с цел да се освободи от огромната му заплата, която възлиза на 250 хиляди паунда на седмица.

" Рууни е споделил " да " на договорката след лятната си отмора, по време на която е разискал бъдещето си със своята брачна половинка Колийн и останалите членове на фамилията. Той не е получавал оферта от Съединени американски щати, а в това време не желае да праща фамилията си в Китай. " Евертън " постоянно е била желаната от него алтернатива ", написа в. " Сън ".

Сделката по прекосяването на 31-годишния нападател от " Олд трафорд на " Гудисън парк " към този момент е в ход, твърди още британският таблоид, като се базира на свои източници от двата клуба.

" Евертън " прави доста огромна селекция това лято, като към този момент похарчи към 100 млн. паунда за нови играчи. " Карамелите " два пъти счупиха клубния си връх с привличането на вратаря Джордан Пикфорд ( " Съндърлан " ) и бранителя Майкъл Кийн ( " Бърнли " ), а също така взеха Дейви Клаасен от " Аякс ", Сандро Рамирес от " Малага " и Хенри Ониекуру от белгийски " Ейпен ".

Рууни е младеж на " Евертън " и изкара в клуба общо осем години. Той дебютира във Висшата лига още на 16 години през 2002 година, а две години по-късно беше притеглен от " Манчестър юнайтед " за 25 млн. паунда.

Нападателят изигра 559 мача с екипа на " алените дяволи " и завоюва 16 трофея, в това число пет трофеи във Висшата лига и Шампионската лига през 2008 година Той вкара рекордни в историята на клуба 253 гола във всички шампионати. Рууни е рекордьор по маркирани попадения и за националния тим на Англия - 53.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР