Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде интервю за БЛИЦ, в

...
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде интервю за БЛИЦ, в
Коментари Харесай

Светослав Дяков пред БЛИЦ: С успешните мачове в Европа показваме, че не сме съдийски отбор

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде изявление за БЛИЦ, в което показа мнението си след нулевото тъждество с Истанбул Башакшехир. Опитният полузащитник изрази мнение, че " орлите " могат да преодолеят групата и да продължат в елиминациите в Лига Европа. Дяков приказва още за родния шампионат, както и за националния тим.

- Доволни ли сте от извоюваната точка и доста мъчно ли ви беше в Истанбул? 
- Съперникът е много първокласен тим. Имат доста мощни характерности. Смятам, че е положително начало на Лудогорец в групата.

- Стъписани ли бяхте първоначално? На какво отдавате сложните начални минути, в които на няколко пъти елементарно се пропукахте?
- Да, не започнахме добре. Първите 15-ина минути бяха слаби за нас. Почти всички сбъркахме топки и от там пристигнаха заплахите пред вратата ни. Но радващото е, че по-късно си върнахме самочувствието и заиграхме по този начин както можем.

- Липсваха ли ви Марселиньо и Мисиджан? 
- Те са доста положителни футболисти. Разбира се, че липсват, само че считам, че момчетата, които ги заместиха, също се постараха да дадат всчико от себе си. Бяха на положително равнище.

- Шансовете на Лудогорец след изиграването на първите два мача в групата? 
- И след първите мачове ми се затвърждава усещането, че групата ще е доста забавна и завързана. До края може би няма да е ясно кой ще продължи напред. Надявам се, че ще успеем да излезем от групата, макар че доста добре си вършим сметката, че това ще е извънредно мъчно и ще би трябвало и шанс.



- По-голямо ли ще е напрежението в домакинските мачове, когато ще бъдете длъжни да печелите? Първият от тях е на 28 септември, когато приемате Хофенхайм.
- Така е, само че пък в Разград към този момент ще бъдем подкрепяни от нашата аудитория, ще играем пред цялостен стадион. Това също е преимущество - да играеш пред почитателите си. Смятам, че ще създадем прекрасен втори мач.

- За шестте години в Лудогорец завоюва шест шампионски трофеи, още титли, както и игра два пъти в групите на Шампионска лига. Каква е формулата на триумфа в клуба от Разград през твоите очи?
- Много е значимо, че при нас има успокоение. Ръководните фактори, двамата братя притежатели - Кирил и Георги Домусчиеви, както и спортно-техническото управление, от много време сме дружно. Винаги пробват те да поемат напрежението, а тимът да е спокоен. Работи се извънредно професионално - освен финансово, а и от всевъзможен различен аспект. Всичко е подсигурено на тима и не ни остава нищо друго, с изключение на да мислим за футбол. И по тази причина считам, че се получават нещата. Ние сме съсредоточени към играта. Мислим напълно за футбола, всичко друго при нас е на топ равнище.

- При гостуването в Истанбул за следващ път се видя, че в Европа играете по различен метод спрямо мачовете по родните терени. Като че ли се раздавате много повече на европейската сцена?
- Стремим се и за мачовете в България да излизаме по този начин мобилизирани. Но в действителност дуелите в Европа са напълно друго нещо. Доста по-приятно е за игра. Нивото е по-високо, тимът против теб също играе футбол, а у нас много тимове ни се затварят и до момента в който намерим път към вратата им, ни е доста мъчно. 

- Голът се печеше против Истанбул Башакшехир. Ако Жоао Пауло беше вкарал, смяташ ли, че щяхте да спечелите?
- Да, печеше се в действителност. И двата тима имахме положения. Заслужено завършихме наедно. Да, ситуацията на Жоао беше ужасно, само че не съумя да вкара.

- Кой всред ЦСКА и Левски считате като по-сериозния съперник за шампионската купа този сезон?
- Още е рано да се каже. Радващо е, че и двата клуба подвигнаха самочувствието и равнището на тима си. Ние не се тормозим, в противен случай - радваме се, тъй като мощната конкуренция оказва помощ и на нас. Със сигурност ще бъде сложна година, само че се надявам още веднъж да бъдем първенци. 

- Не ти ли омръзна да печелиш титли? 
- Със сигурност не ми е омръзнало. Това е най-сладкото нещо. Накрая целият труд, който си вложил, виждаш в какво се показва - трофеи, купи... Никога няма да ми омръзне да спечелвам.

- Дразни ли те това, че непрекъснато има намеци по адрес на Лудогорец по какъв начин съдиите ви оказват помощ и се радвате на комфорт в мачовете по родните терени? 
- Чак да ме нервира... Но в действителност не е прелестно, когато непрекъснато ни споделят, че сме съдийски тим. В Европа към този момент толкоз години играем сполучливо. Ако в България ни броят за съдийски тим, би трябвало в Европа бързо да завършваме курса, а виждате, че не е по този начин. Стремим се да не обръщаме внимание на тези неща. Да, на всички места се позволяват неточности, само че тук в България малко повече се подчертава на тях. Не ни е прелестно, тъй като тези приказки ненапълно омаловажават труда ни. Но хората, които в действителност схващат от футбол и гледат правилно, виждат по какъв начин стоят действително нещата.

- Не беше извикан в националния тим за последните два мача от международните квалификации, откакто имаше да изтърпяваш наказване против Швеция. Ще бъдеш ли върнат в състава за последните срещи - с Франция на 7 октомври и Люксембург (10 октомври)?
- Честно казано - не знам. Старши треньорът ще дефинира групата. Дали съм там или не, не е от толкоз огромно значение. Важно е националният тим да продължи възхода, който съгласно мен пристигна с последните резултати. И да задържим положителната дисциплинираност, която е вътре в тима. А това кой е извикан или не, значимо е България да върви.

- Още какъв брой години ще ни топлят спомените за САЩ`94?
- Сигурен съм, че наближава това време, когато ще се класираме на огромен конгрес. Трябва да имаме повече религия и самочувствие. И несъмнено - доста работа ни чака. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ показва всичко за българското присъединяване в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР