Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев отчете победата с 1:0

...
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев отчете победата с 1:0
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Напечен мач, но отборът израства

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев регистрира успеха с 1:0 над Черно море в 14-ия кръг на efbet Лига като една от значимите през сезона. Опитният таран осъществя единствения гол за „ черно-белите” в мач, в който те трябваше да играят повече от половин час с човек по-малко.

„ Изключително тежък и напечен мач. Мога да кажа, че Черно море е един от най-неудобните противници за Локомотив напоследък. Откакто съм се върнал, имах 3 мача и 3 загуби, тъй че сладка победа през днешния ден. Повече от половин час играхме с човек по-малко и в отбранителен проект не допуснахме никакви обстановки. Горд съм от показаното от отбора”, разяснява Илиев пред DIEMA SPORT .

„ Като цяло един от тези мачове, в които играта не вървеше. Много непредизвикани неточности в нападателен проект от всички играчи. Не се получаваше това, което по принцип вършим. Хубаво е, че отбелязахме и съхранихме тази преднина. Не може във всички мачове да вкарваме по три гола. Един тим израства тогава, когато съумява да се оправи с сложни съперници като Черно море.”

„ Трябва да им отдадем заслуженото на Черно море, те постоянно играят нападателно. Трябва да отдадем заслуженото и на съдията, който не ни разреши да влезем в единоборства. Изключително преувеличен втори жълт картон за Милош Петрович. Бях на метри от ситуацията и имаше игра с топката. Под всякаква рецензия беше съдийството.”

„ Още когато се освободих имах концепцията какво желая да направя. Радвам се, че през днешния ден влезе. Техният вратар за сантиметри можеше да изкара този удар. Получи се страховит гол, още по-сладък е, тъй като е надвит.”

„ Националният тим? Не, аз се уморих да давам отговор на този въпрос. Ако получа повиквателна, за мен ще е чест. Повече не искам да разясня.”

„ Няма тим, на който всеки мач да се любува и да му е елементарно да печели. В много от мачовете изглеждахме ужасно и с лекост бележехме. Това е ясно, че няма по какъв начин да става всякога. И на Барселона в най-силните години не им се удавало. Що се отнася до идващия мач против Славия – и в първия дуел през сезона се получи представление с доста голове. Показваме наклонност към резултатни срещи.”

„ От много време играем в един и същи състав. Треньорът изкара тук много време. Тръгнахме в вярната посока с много победи”, добави Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР