Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за Футболист

...
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за Футболист
Коментари Харесай

Димитър Илиев бе избран за Футболист номер 1 за март

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе определен за Футболист №1 в Първа лига за месец март съгласно InStat Index. Класацията се прави за трети следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

Илиев, който е Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година, завоюва много безапелационно класацията за март, откакто събра InStat Index 297,5. Втората позиция заслужи играчът на ЦСКА Брадли Мазику с 284 пункта. Призовата тройка добавя националът на Лудогорец Сисиньо, приключил с показател на ИнСтат 280,67.

Припомняме, че Димитър Илиев печели за повторно месечната ранглиста на ИнСтат. В нея за победител се афишира футболистът с най-голям InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа дейностите на играча – голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.

Освен това капитанът на Локомотив Пловдив победи безапелационно и в друга анкета, проведена от Асоциацията на българските футболисти. Той бе определен за „ Футболист на футболистите “ за предишния сезон 2019/2020.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР