Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън беше обявен за Футболист на

...
Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън беше обявен за Футболист на
Коментари Харесай

Капитанът на "Ливърпул" стана играч на сезона в Англия

Капитанът на " Ливърпул " Джордан Хендерсън беше разгласен за Футболист на годината от Асоциацията на публицистите, пишещи за футбол (FWA). Това е едно от най-високите самостоятелни оценки във футбола в Англия. След него в класацията са халфът на " Манчестър С "  Кевин Де Бройне, нападателят на  " Манчестър Юн "  Маркъс Рашфорд, както и още двама играчи на " Ливърпул " - Върджил ван Дайк и Садио Мане.

Хендерсън изигра един от най-силните си сезони в кариерата. През него той завоюва Суперкупата на УЕФА, Световното клубно състезание и купата в Англия. Той е и играчът с най-голям % победи във Висшата лига досега. Преди последния кръг той е спечелил 90% от мачовете, в които е играл (27 победи от 30 двубоя). Хендерсън е 12-ият футболист на " Ливърпул ", който печели оценката на медиите.

" Трябва единствено да погледнете предходните спечелили, с редица от които съм бил блажен да играя в Ливърпул, като Стиви (Джерард), Луис (Суарес) и Мо (Салах), с цел да разберете какъв брой е влиятелно това отличие. Колкото и да съм признателен, не мога да приема тази премия самичък. Не чувствам, че съм постигнал нещо самичък през този сезон или въобще в кариерата си. Дължа доста на огромен брой хора, само че най-много на моите сегашни съотборници, които бяха невероятни. Всеки от тях заслужава тази премия не по-малко от мен. Това е групово изпитание - ето по този начин одобрявам тази оказана чест. Приемам оценката от името на целия тим. Тези момчета ме направиха по-добър състезател - по-добър водач и по-добър човек ", съобщи 30-годишният халф на " Ливърпул ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР