Капитанът на Левски Иван Горанов е под сериозна въпросителна за

...
Капитанът на Левски Иван Горанов е под сериозна въпросителна за
Коментари Харесай

Капитанът на Левски под въпрос за гостуването на “Тича”

Капитанът на Левски Иван Горанов е под сериозна въпросителна за гостуването на Черно море в събота. Бранителят продължава да не тренира с онсовната група на “сините” и работи по самостоятелна стратегия, включваща единствено бегови извършения. Националът пострада в злощастния за Левски мач с Черно море от 1/8-финалите за Купата на България и напусна терена с раздрани мускулни нишки на корема и натъртени ребра. Той бе сменен по време на продълженията и откаран в локалната болница. След това Горанов се върна на “Тича”, само че единствено с цел да види по какъв начин 120-те минути завършват при резултат 2:2, а по-късно “сините” губят с осъществяване на дузпи.

Заради болките се чака левият бек да стартира по-интензивни занимания едвам на следващия ден. Затова треньорът Славиша Стоянович едва ли би рискувал с стартирането му измежду титулярите в събота. Щабът на “сините” разполага с не неприятна опция в лицето на французина Луис Нганиони. Французинът направи порядъчен дебют против Ботев (Пловдив) на “Герена”. Той се оправи чудесно със дилемите си в отбранителен проект, а “сините” завоюваха с 4:1. Затова няма да е никаква изненада, в случай че юношата на Лион за втори следващ път излезе като титуляр.

Днес пък исландският централен бранител Холмар Ейолфсон ще се подложи на интервенция на коляното. 28-годишният защитник също получи травмата по време на мача с “моряците” предходната седмица. Още преди да са минали 10 минути Холмар се строполи на земята, освен това без да е влизал в единоборство с съперник. Той се завъртя в опит да подгони противник, само че дясното му коляно поддаде.

Ейолфсон има скъсани кръстни връзки, а също така и повреден менискус. Ръководството на “сините” реши интервенцията да бъде осъществена в Барселона от световноизвестния хирург Рамон Кугат. Вчера Холмар дойде в испанския град. Очакваше се той незабавно да се подложи на интервенцията. Това обаче не се случи и исландецът мина още проучвания. Заедно с него е и лекарят на Левски Мариян Добрев. Той ще бъде инструкиран по какъв начин да протече рехабилитацията на централния бранител. Възстановяването на Ейолфсон може да отнеме даже 10 месеца, настояват в родината му.

“Тема Спорт” Първа лига 15 кръг, събота 10 ноември  Черно море 15:00  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР