Капитанът на кораба, който беше отвлечен край Бенин, е освободен

...
Капитанът на кораба, който беше отвлечен край Бенин, е освободен
Коментари Харесай

Отвлеченият български капитан вече е в България

 Капитанът на кораба, който беше похитен край Бенин, е освободен и към този момент се е прибрал в България. Това заяви в предаването " Здравей, България " заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

" Беше извършена доста добре премислена и координирана интервенция от няколко страни ", изясни Георгиев. Той даде висока оценка на спешния щаб към Министерство на външните работи, който е отговарял за координацията с другите наранени страни.

Георгиев добави, че притежателят на кораба е бил мощно зает с интервенция. Тя се провела в съдействие с немските институции и с страните, които имаха свои жители на кораба – България, Украйна, Русия и Филипините.

Заместник-министърът на външните работи изясни, че на капитана са му направени медицински прегледи, които са посочили, че е в положително физическо положение. Все още обаче е в потрес от претърпяното.

Георг Георгиев добави, че при прибирането на освободените моряци са зародили голям брой проблеми, свързани със наложителната 14-дневна карантина в някои страни. Георгиев изясни, че към момента има места с прекратени полети и нарушени връзки поради епидемиологичната конюнктура, основана от ковид. " Имахме жители на Филипините, които не можеха да стигнат от вътрешен остров до столицата. Бяха прекратени вътрешните полети. Имахме жители в Аржентина и Малта. Нашите представители проведоха полети, от време на време комбинирани, с цел да могат да се приберат нашите жители ", сподели Георг Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР