Капитанът на женския крикет на Индия е упрекнат за достойно за съжаление поведение

...
Капитанът на женския крикет на Индия Харманприт Каур е критикувана,
Коментари Харесай

Капитанът на женския крикет на Индия Харманприт Каур е критикувана, че е лош пример, след като в мач срещу Бангладеш разби пъновете и отправи словесни нападки към съдиите.

По данни на медиите Каур може да бъде глобена със 75 % от хонорара си за мача, а освен това е застрашена и от забрана за два мача заради поведението си по време на еднодневния международен турнир (ODI), който завърши с рядко срещано равенство в събота.

След като съдията Танвир Ахмед я обяви за хваната в приплъзване по време на мача, Каур удари с бухалка пъновете и изглеждаше, че му се кара, преди да направи жест към публиката, съобщи ESPNcricinfo.

Каур удари пъновете, след като бе изгонена на 14, а по-късно заяви, че съдийството е било "жалко".

След това тя бе чута да казва на своя съотборник Нигар Султана да покани съдиите на сцената след представянето след мача, което принуди играчите на Бангладеш да се откажат от съвместната фотосесия.

"Гледам крикет от много време, но никога не съм виждала някой да се държи по този начин, както капитанката на Индия Харманприт Каур след мача", пише бившият капитан на жените Диана Едулджи в своята колонка в Индиън Експрес във вторник.

"Тя даде лош пример на своите съотборнички. Казвам това, защото юношите гледат с добро око на по-възрастните, а това за определен период от време може да повлияе на културата на отбора", каза Едулджи.

"Беше достойно за съжаление да видя как Харманприт извика съдиите да позират с отбора на Бангладеш, внушавайки им, че са част от отбора и играят за тях."

Индийският носител на Световната купа за мъже Мадан Лал също взриви Каур.

"Поведението на Харманприт срещу женския отбор на Бангладеш беше жалко", написа Лал в Туитър.

"Тя не е по-голяма от играта. Тя се сдоби с много лошо име за индийския крикет. BCCI [Борд за контрол на крикета в Индия] трябва да предприеме много строги дисциплинарни мерки."

Каур е застрашена да стане първата жена-крикетер, която е призната за виновна за нарушение от второ ниво на етичния кодекс на Международния съвет по крикет (ICC), който се отнася до поведението на играчите, съобщи ESPNcricinfo.

Анализаторът на крикета Анис Саджан заяви пред индийската телевизия NDTV, че поведението на Каур е "позорно".

"БТПП, а също и МТК трябва да предприемат действия срещу нея", каза той. "Смятам, че трябва да й бъде наложена забрана за няколко мача."

>Източник: Al Jazeera и новинарски агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР