Капитанът на Химки Сергей Моня продължи договора си с руския

...
Капитанът на Химки Сергей Моня продължи договора си с руския
Коментари Харесай

Химки поднови договорите на двама от ветераните си

Капитанът на Химки Сергей Моня продължи контракта си с съветския баскетболен отбор. Новият договор на 37-годишния състезател е е за една година. Клубът реализира договорка и с още един баскетболист - Егор Вялцев.

" Благодаря на управлението и на треньорския щаб за доверието. Клубът е второто ми семейство, тъй че съм доста щастлив, че ще остана още една година. Събира се отличен тим и имам положителни упования за идващия сезон ", сподели Моня.

Сергей Моня и Егор Вяльцев остаются в «Химках» / Sergey Monia and Egor Vilatsev stay at Khimki! pic.twitter.com/KFMYy42LjT
— BC Khimki (@Khimkibasket) July 4, 2020 Той е първият състезател в историята на Химки, който ще носи екипа на отбора 11 сезона. На Моня принадлежат върховете за най-вече мачове за тима - 549, най-вече битки - 2116, и най-вече маркирани тройки 796.

Кариерата на Моня стартира в Автодор Саратов. През 2002 минава в ЦСКА Москва и печели три трофеи на Русия с " армейците ". През 2003 година играе на европейско състезание в състава на Русия. През 2004-а взе участие в драфта на НБА и е изтеглен от Портланд Трейл Блейзърс, където играе от лятото на 2005-а със съотборника си от ЦСКА Виктор Хряпа. Моня остава в тима единствено половин година. След това минава в Сакраменто Кингс, където записва единствено три срещи.

През 2006-а се връща в Русия с екипа на Динамо Москва. През 2007-а става европейски първенец в състава на Русия. През 2007/08 Динамо приключват трети в Суперлигата. На Евробаскет 2009 Моня е определен за капитан на Русия. От 2010 година е състезател на Химки. През 2011-а взе участие в мача на звездите на ПБЛ и е определен за МВП. Същата година печели и Единна ВТБ лига с Химки. През 2012-а взе участие на олимпийските игри в Лондон с националния тим на Русия и печели бронзов орден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР