Капитанът на Хебър (Пазарджик) Янко Ангелов даде интервю за Football24.bg.

...
Капитанът на Хебър (Пазарджик) Янко Ангелов даде интервю за Football24.bg.
Коментари Харесай

Юноша на Левски: Във Втора лига се играе доста по-директен футбол

Капитанът на Хебър (Пазарджик) Янко Ангелов даде изявление за Football24.bg. Той приказва за обстановката във футбола все още и плана на неговия отбор. Ето какво сподели юношата на Левски:

България, като всяка една друга страна по света, се намира в изключителна обстановка поради ковид. Напоследък много се приказва за доиграването на шампионатите. В интерес на истината има всякакви спекулации, че Втора лига може да не се доиграе, а единствено Първа лига и Купата на България. Смяташ ли, че шампионата във втория ешелон би трябвало да се доиграе?

- Каквото и решение да се вземе, все ще има недоволни. Аз мисля, че в случай че се доиграе новото състезание ще се наруши и няма да може да се организира по график. Не виждам какво доиграване може да има, откакто няколко тима към този момент освободиха футболистите си. Може би ще бъде най-добре да се образува някакъв компромисен вид за тимовете в четворката да вземем за пример с разменено посещение сред първия и втория, и сред третия и четвъртия. Там точките са по-нагъсто и по този начин ще може по-лесно и правилно да се дефинира кой ще завоюва директна промоция и кои два тима ще играят баражи.

В Хебър по какъв начин процедирате в това състояние? Правите ли като много други тимове видео тренировки? Ти персонално готвиш ли се за възобновяване и спазваш ли всички правила на обществена отдалеченост?

- Всяка неделя кондиционният треньор ни изпраща стратегия за цялата седмица по мейлите. Ние се отнасяме съществено към тази стратегия и я съблюдаваме прецизно. Почти два месеца сме в това неприятно състояние, а това е доста неприятно за един професионален футболист, защото по този метод не можем да правим естествен подготвителен режим. Това не би трябвало да се подценява. Все отново на подготвителните лагери се натъртва много на физическата подготовка и в случай че не си добре квалифициран, тогава има огромна заплаха от травми. Относно обществената отдалеченост почтено казано не съм от най-примерните, защото може би недооценявам по този начин наречения ковид.
 Хебър надделя Загорец в контрола
Хебър надделя Загорец в контрола

Срещата се игра в Пазарджик

Имате доста добра база и работите върху школата. Смяташ ли, че е въпрос на време Пазарджик още веднъж да има тим в елита на България. Как си обясняваш рецензиите към Хебър и то в случай, че треньорът и управлението оповестиха още при започване на сезона, че няма да се гони влизане в елита непременно?

- Имаме база за която много тимове от елита биха завидели. Хебър разполага с три подготвителни терена с естествена трева и два с изкуствена. Главният стадион е с чисто нова настилка следва и възобновяване на всички трибуни. Изключително съм благополучен като погледна всички тези нови терени цялостни с деца и всички облечени еднообразно. Когато аз бях дете и започнах да упражнявам в школата на Хебър преди повече от 15 години базата беше посредствена и всеки тренираше със лични облекла, а в този момент децата на Пазарджик имат всички условия да станат експерти. Но да не забравяме и какъв брой значими са треньорите,които упражняват тези деца а Хебър разполага с амбициозни, съзнателни и кадърни треньори в школата, които не би трябвало да бъдат подценявани. Когато на едно място има организация и потвърдени футболисти с положителни визитки и триумфи зад тила си то тогава не ти би трябвало някой да ти афишира каквато и да е цел. Никога не съм харесвал живуркането, постоянно би трябвало да има някаква цел и да се стремиш да я постигнеш. Напълно обикновено е да има рецензии и отчаяние както в хората от клуба, по този начин и в хората от града.
 Хебър завърши подготовката си в Турция с победа над дубъла на Арсенал
Хебър завърши подготовката си в Турция с победа над дубъла на Арсенал

Българският отбор надделя руснаците от Тула с 2:0

Как ще повлияе тази пандемия на родния футбол. Ще бъде ли това момента в който ще се залага повече на българското? Вижда се, че някои отбори от елита всеобщо стартират да разтрогват с чужденците.

- Със сигурност няма да повлияе по никакъв начин добре тази пандемия на нито един клуб, само че в случай че това е методът да се интегрират повече български футболисти, ще изтърпим колкото е нужно.

Лично какво е твоето мнение за равнището на Втора лига. Казват, че се играе корав футбол. За жал много тимове разпуснаха играчите си - Нефтохимик, Балчик, Локо Горна, Гълъбово. Какво мислиш за следствията от сегашната обстановка, които могат да се окажат пагубни за някои клубове?

- Във Втора лига се играе много по-директен футбол и повече на мускули, до момента в който в Първа лига доминира повече футболът и тактически, и механически. На всеки порядъчен футболист в Първа лига би му било по-лесно и прелестно. Жалко за тимовете, които не могат да устоят финансово поради обстановката. Много футболисти останаха без тимове. Неприятно е... доста неприятно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР