Капитанът на Хърватия Лука Модрич призова английските медии да уважават

...
Капитанът на Хърватия Лука Модрич призова английските медии да уважават
Коментари Харесай

Модрич: Английските медии ни подцениха и това беше огромна грешка

Капитанът на Хърватия Лука Модрич прикани британските медии да почитат повече противниците на националния им тим. Според него футболната общност на Острова е подценила хърватския тим и това е било огромна неточност.

Хърватия победи Англия с 2:1 след продължения и за пръв път в своята история ще играе край на международно състезание. Тимът, воден от Златко Далич, трябваше да мине през 120 минути в трети следващ дуел, откакто в предходните два кръга в профил с дузпи Русия и Дания.

" Отново показахме, че не сме изтощени. Доминирахме в мача физически, душевен и във всеки един различен аспект ", сподели Модрич. По думите му непрекъснатите изказвания, че ще бъдат доста изтощени след борбите с Русия и Дания, са стимулирали в допълнение хърватските футболисти.

" Английските публицисти, анализаторите в малките екрани, те подцениха Хърватия и това беше голяма неточност. Те би трябвало да бъдат по-скромни и да почитат повече съперниците ", сподели още полузащитникът на " Реал " (Мадрид).

Хърватия, чието предходно най-хубаво достижение на международно състезание беше третото място при дебютното й присъединяване през 1998 година, ще се изправи против Франция в борбата за купата в неделя.

Според Модрич класирането за финала е освен най-значимото достижение в историята на хърватския футбол, а и на хърватския спорт като цяло. " Трябва да се гордеем с това, което направихме ", приключи 32-годишният футболист.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (433)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР