Капитанът на германски кораб на хуманитарната организация "Лайфлайн", спасил в

...
Капитанът на германски кораб на хуманитарната организация "Лайфлайн", спасил в
Коментари Харесай

Германски кораб с мигранти влезе в италиански води въпреки забраната

Капитанът на немски транспортен съд на филантропичната организация "Лайфлайн ", избавил в Средиземно море над 100 мигранти, е нарушил заповедта на италианското вътрешно министерство и е влезнал в италиански териториални води, откакто е оповестил изключително състояние на борда, предава ДПА. Говорител на немската неправителствена организация сподели, че корабът "Елеоноре " се е насочил към сицилианското пристанище Поцало и че към него към този момент се е доближил кораб с екип от италианската Финансова армия, бреговата защита и митническите управляващи.

Корабът, командван от Клаус-Петер Райш, прекара с мигрантите осем дни в намерено море. Сериозна стихия обаче наводни палубата и капитанът разгласи изключителна обстановка. Говорителят на "Лайфлайн " сподели, че забрани не могат да се ползват, когато има заплаха за живота на хората.

Италия вкара строги правила, които затварят италианските пристанища за кораби на филантропични организации, спасяващи мигранти в Средиземно море, и плануват за нарушителите санкции до 1 милион евро. Правилата бяха наложени от вътрешния министър Матео Салвини от крайнодясната партия Лига. Очаква се обаче той да изгуби поста си поради смяна в ръководещата коалиция, в която се обрисува да влезе опозиционната левоцентристка Демократическа партия вместо Лига, която до момента управляваше с антисистемното Движение 5 звезди. Въпреки вероятността да изгуби поста си, Салвини предизвести, че ще отстоява позицията си по случая с "Елеоноре ".

"Законите и границите би трябвало да бъдат спазвани. Правя всичко и ще направя всичко, с цел да защитя Италия ", добави той.

В последна сметка обаче корабът получи позволение от Финансовата армия да дебаркира на сицилианското пристанище и мигрантите да бъдат свалени там. После корабът ще бъде запориран за по-нататъшни следствени дейности, се споделя в туит на Финансовата армия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР