Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов даде интервю пред БЛИЦ

...
Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов даде интервю пред БЛИЦ
Коментари Харесай

Балтанов пред БЛИЦ след сладкия обрат над Левски: Заобичах Ботев! Не хулете Любенов за грешката

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов даде изявление пред БЛИЦ СПОРТ след обрата с 2:1 над Левски, който " канарчетата " реализираха нощес в Коматево. Опитният халф вкара победното попадение, а преди този момент Тодор Неделев изравни след фрапантна вратарска неточност на Александър Любенов. Открихме Балтанов в Благоевград, единствено минути откакто записа първия си учебен срок в ЮЗУ " Неофит Рилски ".  
 
- Какво ще следваш?
- Специалност " Треньорски профил - футбол ", задочно ще съм. Тъкмо се записах, желая да изкарам висше обучение. 

- Tрудно ли успяхте да обърнете Левски, откакто изоставахте в резултата?  
- На полувремето коментирахме в съблекалнята, че имаме сили да ги обърнем. Виждахме, че сме по-добри, владеехме топката, до момента в който те играеха много затворено. От много време не ни се беше получавало да реализираме сходен поврат. Възползвахме се от възможностите, бяхме търпеливи. 

- Вкара победния гол, след който обаче не се зарадва...
- Нормално, 7 години съм бил на " Герена ". Уважавам Левски.

- Предварително ли беше решил да не се радваш, в случай че отбележиш, или на момента по този начин ти пристигна?
- Не го бях мислил преди мача. 

- Стартирахте нерешително в шампионата. Заради мачовете в Лига Европа ли по този начин се получи?
- Може да се каже. Бяхме насочили мисли най-вече върху представянето в евротурнирите. Достигнахме трети квалификационен кръг, доста искахме да влезем в групите... Постоянно коментирахме вътре в тима, че не би трябвало да се отпускаме в шампионата. Наистина започнахме неубедително, само че го приписвам и на неналичието на шанс. Особено против Черно море в Коматево (1:2). Но считам, че с хубавата победа, която постигнахме през вчерашния ден против Левски, още веднъж ще поемем във възходяща линия. Нито за миг не сме губили самочувствие, просто в действителност нямахме шанс. 

- Влияят ли ви разтърсванията на върха в Ботев? Стана ясно, че и президентът Ангел Палийски счита да подаде оставка.
- Футболистите нямаме визия какво се случва. Нашата работа е на терена - да играем и да побеждаваме. Радостни сме, че почитателите са напълно зад тима и на всички места са с нас, с цел да ни поддържат. Успяваме, когато сме едно цяло. 

- Щастлив ли си в Ботев и триумфите през миналите месеци ли са върхът в кариерата ти досега? Спечелихте Купата на България, а по-късно и Суперкупата.
- Неколкократно съм заявявал, че съм благополучен тук. Заобичах доста Ботев. Постигнахме страхотни триумфи, което единствено може да ме радва. Силно се надявам да не са краткотрайни и в бъдеще да имаме още мотиви на наслада.

- През лятото имаше ли вид да преминеш в различен клуб или не мислиш за трансфер?
- Може да е имало разновидности, само че бих отишъл единствено отвън България, от финансова позиция. Футболът е до време. Ако дойде добра оферта, която да е преференциална за мен и за Ботев, бих отпътувал. Нормално е да желая трансфер в чужбина за да си подсигуря бъдещето, въпреки всичко пъдя 30 години към този момент. Имам контракт до идващото лято.

- Младият вратар на Левски Александър Любенов сгреши при гола на Неделев и незабавно се нахвърляха върху него...
- Не, не, момчето не би трябвало да бъде хулено в този миг. Всеки позволява неточности. Няма безгрешни хора. Той е млад, в реда на нещата е в този момент да застанат зад него и да му вдъхнат кураж и убеденост. Любенов няма опит, съвсем не е играл в елита.

- Имаш ли другари в Левски?
- Само Антонио Вутов, който беше при нас последните месеци. Познавам се още с Прохазка и Мики Орачев. 

- Целта пред Ботев този сезон?
- Влизане в шестицата. Напълно постижима цел е, още повече след сладкия поврат през вчерашния ден против Левски. С мачове като този няма по какъв начин да не сме в Топ 6.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР