Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов можеше

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов можеше
Коментари Харесай

Десподов дебютира с отменен гол за ПАОК

Капитанът на българския народен тим по футбол Кирил Десподов можеше да направи желан дебют за новия си тим ПАОК (Солун), само че негов гол беше анулиран поради засада. В първата си среща с черно-бялата фланелка той влезе като промяна в 63-ата минута на мястото на Янис Константелиас, а в 84-ата се разписа. Попадението обаче не беше зачетено, защото прегледът на обстановката благодарение на системата за видеоповторение (ВАР) сподели засада на испанеца Брандон Томас, който подаде на българското крило.

Така в последна сметка дербито на Солун сред ПАОК и Арис приключи 0:0 и двата състава прибавят по една точка към актива си. ПАОК събира 7 и се изравнява с ОФИ на 3-ата позиция, до момента в който Арис с 4 дели 7-10 позиция.

Дербито на Солун беше с поделено превъзходство в огромни интервали на мача, като ПАОК имаше предимство във владеенето на топката и в ударите. Но три минути преди гола на българското крило Арис можеше да стигне до гол. След центриране от фаул от ляво на Лорен Морон бранителят Фабиано се пребори за топката и стреля, само че прекомерно едва и стражът Доминик Котарски улови. В 84-ата минута офанзивата от ляво беше стартирана от Тайсон, той центрира, а резервата Брандон Томас смъкна топката обратно. Там Кирил Десподов дебнеше какво ще се случи, ориентира се първи и с техничен удар с десния крайник я прекара през телата на двама бранители и не остави шансове за вратаря Хулиан Куеста. Радостта му, както и тази на препълнения стадион " Тумба " обаче беше къса. Големи очаквания се разпореждат на българина и това се видя при появяването му на терена, когато публиката го посрещна съвсем френетично.

Старши треньорът на ПАОК Разван Луческу избра чудноват състав, поставяйки Мбвана Самата на върха на офанзивата, а Тайсон на фланга. Това " изяде " мястото на Десподов в стартовите 11. Но след влизането си двукратният футболист номер 1 на България сподели сериозна интензивност. Той се връщаше в отбрана, на три пъти опита да предизвика голово състояние за своя отбор, с цел да пристигна 84-ата минута, когато въпреки всичко прати топката в мрежата, само че съдиите видяха засадата, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР