Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов опита

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов опита
Коментари Харесай

Ивелин Попов пред Дейли Мейл: Цветът няма значение, всички сме еднакви

Капитанът на българския народен тим по футбол Ивелин Попов опита да поговори с почитателите на полувремето на мача против Англия. През първата част срещата бе прекъсвана на два пъти поради расистки викания от трибуните към играчите на Гарет Саутгейт.

Родният нападател беседва с британски медии, измежду които " Дейли мейл " след тежката загуба от " Трите лъва " и срамното държание на българските почитатели.

" Беше значимо да поговоря с тях на полувремето, тъй като това е огромен проблем за всички - за нашата федерация, за Англия, и в случай че те продължаваха да сипят обидни думи - даже единствено още един път, може би мачът щеше да завърши. Ние ще имаме огромно наказване, а това не е добре за българския футбол, тъй като в случай че футболисти желаят да играят, да дойдат в клубове тук, те ще чуят какво се е случило. За никого не е добре ", сподели Попов.

Bulgaria captain Ivelin Popov had a heated discussion with some Bulgarian fans during the break of tonight's #BULENG qualifier after the match had been stopped twice for racist chants in the first half pic.twitter.com/8u0a1CGcoa
— mshumanov (@shumansko) 14 октомври 2019 година " Дали англичаните са ме предиздвикали да го направя? Не. Ние сме 11 на 11 - нашият цвят няма значение. Не е проблем. Ние всички сме идентични. Ние сме едно огромно футболно семейство и единствено в случай че сме обединени, можем да предотвратим тези неприятно неща ", безапелационен е капитанът на " лъвовете”.

“Феновете бяха ли ми ядосани? Това е обикновено. През първото полувреме падахме с 0:4. Те бяха доста ядосани и не желаеха да приказвам с тях. Но откакто започнеш да приказваш с тях, те схващат. Мисля, че през второто полувреме атмосферата беше по-добра. "

" Не желая да се случват такива неща. Това не е добре за нас. Не е добре за федерацията и за нашата страна. Как се усещам? Не се усещам толкоз добре, загубихме с 0:6 и абсурдът с расизма е ужасяващ. Това би трябвало да спре. В страната имаме тим като " Лудогорец ", който има играчи от всяка страна. Не съм чувал за сходен проблем в родното състезание. Не разбирам за какво почитателите направиха това, тъй като доста родни последователи поддържат британския футбол.”

”Има почитатели на тимове като " Челси ", " Ливърпул " и " Манчестър Юнайтед ". Невероятно е, не знам за какво го направиха. Аз съм сюрпризиран. Във всеки огромен град има фенклубове на британски тимове. В София имаме няколко фенклуба на някои от огромните британски тимове. "

" Англия е измежду най-хубавите тимове, вършат хубави комбинации. Трудно е да се играе против подобен тим, а ние не играхме със сърце, не тичахме задоволително и нямахме нужната дисциплинираност. Разбира се, че се усещам компрометиран ", добави Ивелин Попов.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР