Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов опита

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов опита
Коментари Харесай

Ивелин Попов пред "Дейли Мейл": Цветът няма значение, всички сме еднакви

Капитанът на българския народен тим по футбол Ивелин Попов опита да поговори с почитателите на полувремето на мача против Англия. През първата част срещата бе прекъсвана на два пъти поради расистки викания от трибуните към играчите на Гарет Саутгейт.
Англия унизи България, макар расистките викания (ГАЛЕРИЯ) Расизъм и нацистки поздрави белязаха мача
Родният нападател беседва с британски медии, измежду които " Дейли мейл " след тежката загуба от " Трите лъва " и срамното държание на българските почитатели.
" Сън ": Англичаните са кръстоносците в борбата с расизма Расисткият скандал продължава да бъде съществена тематика на Острова
" Беше значимо да поговоря с тях на полувремето, тъй като това е огромен проблем за всички - за нашата федерация, за Англия, и в случай че те продължаваха да сипят обидни думи - даже единствено още един път, може би мачът щеше да завърши. Ние ще имаме огромно наказване, а това не е добре за българския футбол, тъй като в случай че футболисти желаят да играят, да дойдат в клубове тук, те ще чуят какво се е случило. За никого не е добре ", сподели Попов.

Снимка: Lap.bg

" Дали англичаните са ме предиздвикали да го направя? Не. Ние сме 11 на 11 - нашият цвят няма значение. Не е проблем. Ние всички сме идентични. Ние сме едно огромно футболно семейство и единствено в случай че сме обединени, можем да предотвратим тези неприятно неща ", безапелационен е капитанът на " лъвовете ".
Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС (ВИДЕО) Той ще продължи да оказва помощ на българския футбол
" Феновете бяха ли ми ядосани? Това е обикновено. През първото полувреме падахме с 0:4. Те бяха доста ядосани и не желаеха да приказвам с тях. Но откакто започнеш да приказваш с тях, те схващат. Мисля, че през второто полувреме атмосферата беше по-добра. "
Снимка: Lap.bg
" Не желая да се случват такива неща. Това не е добре за нас. Не е добре за федерацията и за нашата страна. Как се усещам? Не се усещам толкоз добре, загубихме с 0:6 и абсурдът с расизма е ужасяващ. Това би трябвало да спре. В страната имаме тим като " Лудогорец ", който има играчи от всяка страна. Не съм чувал за сходен проблем в родното състезание. Не разбирам за какво почитателите направиха това, тъй като доста родни последователи поддържат британския футбол. "

Bulgaria captain Ivelin Popov had a heated discussion with some Bulgarian fans during the break of tonight's #BULENG qualifier after the match had been stopped twice for racist chants in the first half pic.twitter.com/8u0a1CGcoa
— mshumanov (@shumansko) October 14, 2019
" Има почитатели на тимове като " Челси ", " Ливърпул " и " Манчестър Юнайтед ". Невероятно е, не знам за какво го направиха. Аз съм сюрпризиран. Във всеки огромен град има фенклубове на британски тимове. В София имаме няколко фенклуба на някои от огромните британски тимове. "
" Сън ": Англичаните са кръстоносците в борбата с расизма Расисткият скандал продължава да бъде съществена тематика на Острова
" Англия е измежду най-хубавите тимове, вършат хубави комбинации. Трудно е да се играе против подобен тим, а ние не играхме със сърце, не тичахме задоволително и нямахме нужната дисциплинираност. Разбира се, че се усещам компрометиран ", добави Ивелин Попов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР