Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов призна, че се

...
Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов призна, че се
Коментари Харесай

Ивелин Попов: Разбира се, че се чувствам засрамен от расистките скандирания

Капитанът на българския народен тим Ивелин Попов призна, че се усеща компрометиран от расистките викания и нацистски поздрави на наши последователи против Англия в понеделник. Европейската подготовка в София бе прекратена на два пъти поради обидите, ориентирани към тъмнокожите играчи на „ трите лъва “, в частност Тайрън Мингс, който дебютира с екипа на представителния отбор.


България отнесе наказания от УЕФА поради случаите, а президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Капитанът на „ трикольорите “ се причисли към министър-председателя Бойко Борисов и разкри, че е погнусен от държанието на българските почитатели. „ Разбира се, че се усещам компрометиран от расистките викания “, стартира полузащитникът, който има 88 мача за националния тим.
„ Играем 11 против 11, цветът няма значение, не е проблем, всички сме идентични. Ние сме едно огромно семейство във футбола, всички ние може да спрем тези проблеми, в случай че сме дружно. Беше значимо да бъда прям, тъй като това е световен проблем за всички, за нашата федерация, за Англия и в случай че те бяха отправили още расистки викания, евентуално мачът нямаше да завърши. Щяхме да бъдем осъдени и това не е добре за българския футбол, тъй като си сътворяваме неприятна известност. Гневът им бе понятен, тъй като резулатът на почивката беше 4:0, споделяха ми „ не приказва с нас “. Но когато поговорих с тях, те ме схванаха и мисля, че през второто полувреме обстановката беше по-добра “, показа още той.„ Това би трябвало да спре. В тази страна има тим като " Лудогорец ", който разполага с играчи от разнообразни страни, в никакъв случай не съм чувал за този проблем в българското състезание и не мога да схвана за какво се случи в понеделник в случай, че доста последователи са почитатели на британския футбол. Има фенклубове от " Челси ", " Ливърпул ", " Манчестър ", това е необикновено и не знам за какво се случи. За мен е изненадващо. Във всеки огромен град имат фенклубове, както и в София, те имат няколко фенклуба за всеки огромен клуб “, приключи Попов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР