Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов призна, че се

...
Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов призна, че се
Коментари Харесай

Ивелин Попов призна, че се срамува от расистките скандирания

Капитанът на българския народен тим Ивелин Попов призна, че се усеща компрометиран от расистките викания и нацистки поздрави на наши последователи против Англия в понеделник. Европейската подготовка в София бе прекратена на два пъти поради обидите, ориентирани към тъмнокожите играчи на „ трите лъва “, в частност Тайрън Мингс, който дебютира с екипа на представителния отбор.

България отнесе наказания от УЕФА поради случаите, а президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Капитанът на „ трикольорите “ се причисли към министър-председателя Бойко Борисов и разкри, че е погнусен от държанието на българските почитатели. „ Разбира се, че се усещам компрометиран от расистките викания “, стартира полузащитникът, който има 88 мача за националния тим.

„ Играем 11 против 11, цветът няма значение, не е проблем, всички сме идентични. Ние сме едно огромно семейство във футбола, всички ние може да спрем тези проблеми, в случай че сме дружно. Беше значимо да бъда прям, тъй като това е световен проблем за всички, за нашата федерация, за Англия и в случай че те бяха отправили още расистки викания, евентуално мачът нямаше да завърши. Щяхме да бъдем осъдени и това не е добре за българския футбол, тъй като си сътворяваме неприятна известност. Гневът им бе понятен, тъй като резултатът на почивката беше 4:0, споделяха ми „ не приказва с нас “. Но когато поговорих с тях, те ме схванаха и мисля, че през второто полувреме обстановката беше по-добра “, показа още той.

„ Това би трябвало да спре. В тази страна има тим като Лудогорец, който разполага с играчи от разнообразни страни, в никакъв случай не съм чувал за този проблем в българското състезание и не мога да схвана за какво се случи в понеделник в случай, че доста последователи са почитатели на британския футбол. Има фенклубове от Челси, Ливърпул, Манчестър, това е необикновено и не знам за какво се случи. За мен е неочакван о. Във всеки огромен град имат фенклубове, както и в София, те имат няколко фенклуба за всеки огромен клуб “, приключи Попов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР