Капитанът на България Дора Рангелова обяви състава за тенис турнира

...
Капитанът на България Дора Рангелова обяви състава за тенис турнира
Коментари Харесай

Две дебютантки в отбора ни за Били Джийн Кинг къп“

Капитанът на България Дора Рангелова разгласи състава за тенис шампионата „ Били Джийн Кинг къп " в първа група на Евро-африканската група. България ще разчита на две дебютантки - Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Останалите три тенисистки са Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.

„ От няколко години години приказваме за подмладяване на тима. През предходната година извикахме две млади перспективни състезателки. Тази година още веднъж взимаме две дебютантки в лицето на Денислава Глушкова и Лия Каратанчева, които демонстрират доста положителни резултати. Така им предоставяме опция да вземат присъединяване в това значимо събитие ", разяснява пред уеб страницата на БФТенис Дора Рангелова.

Разговаряхме доста пъти с Виктория Томова, само че тя желае да концентрира подготовката си към Ролан Гарос. Без нея ще опитаме да реализираме задачата си, а тя е оставане в групата. Вярвам във опциите на извиканите девойки, добави Рангелова. Турнирът ще се организира от 10 до 15 април в Анталия на червени кортове. Четири дни преди този момент нашите националки ще бъдат на лагер в Анталия.

Останалите тимове в групата са Хърватия, Дания, Египет, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция и домакинът Турция. Тимовете ще бъдат разграничени на два групи. Три тима ще се изкачат в Световна група две на шампионата, два отпадат.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР