Капитанът на австралийските рекордьори Мег Ланинг обяви, че се оттегля

...
Капитанът на австралийските рекордьори Мег Ланинг обяви, че се оттегля
Коментари Харесай

Капитанът на Австралия Мег Ланинг се оттегля от международния крикет

Капитанът на австралийските рекордьори Мег Ланинг разгласи, че се отдръпва от интернационалния крикет, откакто завоюва седем трофеи от Световната купа по време на кариера от 241 мача.

31-годишната играчка от най-голям клас, която изведе Австралия до четири трофеи от Световната купа Twenty20, един успех над 50 пъти над Световната купа и злато от Игрите на Британската общественост, сподели, че „ няма какво да реализира “, когато разгласи, че решение в четвъртък.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Световна купа по крикет на ICC 2023: Може ли спортът най-сетне да стане световен? В полуделия по крикет Кашмир, конфликтът на Световната купа Индия-Пакистан тества страстите „ Световната купа на BJP “: Моди от Индия употребява крикета като политическо оръжие завършек на списъка

Нейните подвизи като батър и капитан й завоюваха прозвището „ Мегазвезда “, до момента в който отвън терена тя изигра решаваща роля в подчертаването на разликата в заплащането на мъжете и дамите в професионалния крикет при мъжете и дамите.

Тя натрупа 8352 бягания в интернационален крикет, откакто направи своя дебют през 2010 година Общата сума включва 17 сенчъри и 38 халф сенчъри.

След 13 години интернационален крикет и като капитан на страната си в 182 случая, Ланинг сподели, че е „ точният миг да преминете към нещо ново “.

„ Постигнах толкоз доста в играта и имах шанса да имам такава сполучлива кариера и да бъда част от доста сполучливи тимове “, сподели през сълзи Ланинг пред кореспонденти на Melbourne Cricket Ground.

„ Предполагам, че усещам, че към този момент нямам какво да реализира на интернационалната сцена.

„ Не мога да бъда на половина в или на половина с нищо и допускам, че това е мястото, където стигнах с това решение.

„ Вече нямам искрата или мотивацията да направя това, което би трябвало да се случи на това равнище, тъй че за мен е време да продължа напред. “

Емоционалната Ланинг избухна в сълзи, когато благодари на татко си Уейн и майка си Сю, които участваха на прощалната конференция на щерка им. Ланинг е родена в Сингапур, когато татко й е бил банкер там.

Ветеранът вратар Алиса Хийли преди е била капитан на австралийския тим в отсъствието на Ланинг, само че неотдавна бе отстранена от игра, откакто нарани пръста си, прекъсвайки борба с кучета.

Крикет Австралия към момента не е показал дълготрайния правоприемник на Ланинг.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР