Капитанът на Англия Хари Кейн е напълно здрав, за да

...
Капитанът на Англия Хари Кейн е напълно здрав, за да
Коментари Харесай

Саутгейт се колебае дали да рискува с Кейн срещу Уелс

Капитанът на Англия Хари Кейн е изцяло здрав, с цел да играе против Уелс, само че мениджърът на отбора Гарет Саутгейт отхвърли да каже пред публицистите на конференцията дали ще му даде място в стартовите 11. Кейн получи контузия при безапелационната победа на старта с 6:2 над Иран, само че против Съединени американски щати игра, което пък предизвика обостряне на контузията му в крайници. И самият той изпитваше усложнения в мача, като несъмнено беше надалеч от най-хубавата си форма. А Англия и Съединени американски щати завършиха 0:0.

Англия към момента не е подсигурила математическото си класиране за идната фаза, само че на следващия ден на стадион Ахмед бин Али би трябвало да падне с четири гола разлика, с цел да се размине с класиране.

Обсъждайки с публицистите своя избор на стартов състав, Саутгейт очерта нуждата от " балансиране на свежестта със стабилността ". Преди мача с американците той съобщи, че би било " самоуверено решение ", в случай че Кейн не започва. Днес той беше запитан дали това му виждане се отнася и за срещата с уелсците на следващия ден, на което отвърна: " Ще изберем тим, който имаме вяра, че може да завоюва мача. Това постоянно е нашият приоритет. Кейн е добре във връзка с контузията от удар, която получи против Иран. Кракът му е добре, излезе да тренира с тима и до края не е споделил някакво недоволство. Единственият, който сигурно отпада, е Бен Уайт заради заболяване ".

Но даже и да не споделя нищо във връзка с стартовия състав, много публицисти припомниха, че на Световното състезание в Русия е направил осем промени сред втория и третия състав.

" Винаги е предизвикателство да се направи точния избор. Да не забравяме, че сме с група от 26 футболисти. Ние сме на огромен шампионат и сме тук, с цел да стигнем допустимо най-далеч, а не да даваме избран брой мачове на този, който няма, сподели с лека усмивка треньорът.

Саутгейт добави, че Уелс има очевидно спомагателна мотивмация, когато играе против Англия, само че " става дума за ужасно спортно съревнование и нищо повече ".

Когато беше запитан по какъв начин би коментирал думите на нападателя на Уелс Кийфър Мур, че няма самообладание да нокаутира Англия, треньорът отговори: " Той има право да каже каквото си изиска, когато се отнася за мача. Бих се учудил, в случай че той не се усещаше по този начин. Безсмислено е да се фокусираме върху казаното преди мача. Трябва да излезем на терена и да играем добре, приключи Саутгейт.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР