Капитанът на Академик Бултекс 99 Александър Груев официално обяви края

...
Капитанът на Академик Бултекс 99 Александър Груев официално обяви края
Коментари Харесай

Капитанът на Академик Бултекс 99 Сашо Груев окачи кецовете

Капитанът на Академик Бултекс 99 Александър Груев публично разгласи края на кариерата си. Опитният гард мина в пловдивския баскетболен отбор при започване на февруари 2018 година и имаше значителен принос за историческото 4-о място на клуба в НБЛ през същия сезон и 3-ото място в Балканската лига година по-късно. Първенството е спряно поради епидемията от ковид и към момента не е ясно дали ще бъде възобновено въобще.

Ето какво написа Сашо Груев своя профил в обществената мрежа:

" На мнозина е известно, че считам този сезон за финален в своята професионална кариера като баскетболен играч и имам желание да се отдръпва и да продължа своя принос към българския баскетбол отвън игрището. Като професионален баскетболен състезател с значителен опит в кариерата си имам голямо предпочитание тя да завърши почтено и на равнище, и се надявам да оставя диря и образец за тези, които ще имат потребност и предпочитание от подобен след моето отдръпване.
През 18-те сезона, изиграни в България и чужбина като професионален баскетболист нееднократно ориста ме е събирала на едно място и в един тим с всеки от останалите професионални баскетболисти в България. С годините станахме едно огромно семейство, децата ни порастват и играят дружно, съпругите и околните ни са другари и споделяме всяко положително и зло от дните си.
Ще останем едно цяло и доста след края на дейната спортна кариера на огромна част от нас. Това са моментите, които ни сплотяват точно в обстановки като тази в този момент.
Аз смятам, че ние играчите - като едно баскетболно семейство имаме честен и етичен дълг да заемем позицията на едно цяло, позиция на ядрото на професионалния баскетбол в България, посредством която да защитим своите права, само че и да осъществим своето обвързване към тимовете си, против което получаваме своите контрактувани хонорари.
Намираме се в обстановка на оповестено национално изключително състояние и сега, човечеството търпи голямо проваляне в здравословен и прочувствен проект и дълго време светът ще се стабилизира стопански и обществено, откакто преминем през това затруднение. В момента най-важната ни задача е да бъдем публично виновни към личното си здраве, това на околните ни и на всеки, с който се разминаваме тихомълком и неусетно по пътя си.
Считам, че потребността за намиране на баланс в този миг е от извънредно значение, тъй като има непосредствена връзка сред тимовете и играчите. Играчите имат потребност от тим, в който да играят, само че и тимовете имат потребност от български играчи, с които да бъдат в положителни връзки и да могат да разчитат на тях!
В този миг смятам, че е редно да се взимат рационални, а не прочувствени решения, посредством които да не се навреди на работната атмосфера в тимовете в дълготраен проект. Предвид създалата се обстановка, в случай че шампионата продължи някои тимове най-вероятно няма да устоят финансово и това ще ощети сложно всички дълготрайно.
Като капитан на БК Академик Бултекс - 99 съм благополучен, че мога да нарека другар всеки един от мениджмънта и играчите на тима. Подкрепям и разбирам позицията, която тимът ми заема сезонът да бъде преустановен. Въпреки голямото ми предпочитание да го доиграем, евентуално на практика това ще бъде невероятно ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР