Капитанът Ивелин Попов опря до народопсихологията в коментара си за

...
Капитанът Ивелин Попов опря до народопсихологията в коментара си за
Коментари Харесай

Капитанът Попов: Като народ много са ни мачкали и това дава отражение

Капитанът Ивелин Попов опря до народопсихологията в коментара си за загубата от Англия. " Разликата в класите е огромна, няма смисъл да се заблуждаваме. Във футбола обаче всичко идва от главата, от настройката... Според мен подходихме с прекомерно огромен почит към противника. С 50% от този тим наскоро победихме Холандия и Швеция, представихме се почтено в Лигата на нациите. Като народ доста са ни мачкали и това евентуално дава отражение. Ето, в този момент към този момент 10 мача нямаме победа и сме смачкани душевен. Вината е обща - на футболисти, управление, министерство, страна. И на манталитета ни като цяло ", съобщи футболистът на съветския " Ростов ".

Той описа, че селекционерът на англичаните Гарет Саутгейт го е поздравил след мача за това, че на почивката е отишъл да приказва с почитателите и да ги моли да спрат с расистките обиди. Заради това той бе окуражителен също и от Маркъс Рашфорд, и от именития някогашен нападател Гари Линекер. " Аз няколко пъти вървях да приказвам със стюардите от бранш Б - в случай че могат, да предупредят почитателите да не се стига до ексцесии. Всички страдаме от това, прави се неприятна реклама на България - кой футболист след това ще желае да пристигна тук? ", уточни Попов.

Въпреки това множеството наши футболисти обявиха, че не са чули сходни обиди. Те също по този начин единомислещо опазиха треньора си Красимир Балъков. " Всички сме отговорни. За мен не би трябвало да се упреква единствено един човек. Нищо не се получаваше на терена. Англия си вкара головете, можеше резултатът да е двоен ", сподели Кирил Десподов. Опитният бранител Петър Занев добави: " Искам да се извиня на всички хора, които пристигнаха тук. Дано тази загуба не повлияе на развиването на младите футболисти, тъй като те не са и доста. Това беше най-трудният ми мач във фаза отбрана. Играят бързо и подават, когато би трябвало. За жал, не успяхме да им се противопоставим. Разликата е голяма. Да се надяваме, че ще има по-добри дни за българския футбол. "

Друг защитник - Георги Терзиев, не бе подобен оптимист: " Няма към този момент футболисти като Бербатов, Мартин, Стилиян. Това е, което има, и би трябвало да се примирим, че това е ситуацията ".

А героят в българския отбор - вратарят Пламен Илиев, сподели: " Голям позор беше това. Няма прилики (б.р. - сред двата отбора), с цел да има разлики. Можеше да създадем освен това, с цел да не е толкоз разгромна загубата. Има на какво да ни научи този мач. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР